Besplatan prevoz do skijališta i popust na ski-pas 25 odsto

Dodajte komentar

Privredna komora će kroz projekat “Snaga je u nama” obezbijediti besplatan prevoz iz Podgorice, Kolašina i Žabljaka prema skijalištima, a i Nikšićani će vikendom imati besplatan prevoz do Ski-centra Vučje.

Kako je najavila sekretarka Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Sanja Marković, građanima i turistima iz Podgorice biće podijeljeni vaučeri za25 odsto popusta na ski-pas u skij alištu na Bjelasici.

Popust

Marković navodi da će, inače, cijena ski-pasa na Bjelasici biti 20, a na Savinom kuku 13 eura, jer opština Žabljak dotira jedan dio.

-Ponuda je ove godine fokusirana na domaće i tržišta iz regiona i to prvenstveno Srbije, BiH i Albanije, a dijelom je planirana na tržištima Njemačke, Velike Britanije, Poljske, Izraela kazala je Marković i dodala daje, s obzirom na odnos cijene i kvaliteta, ponuda crnogorskih zimskih centara regionalno konkurentna, a hotelijeri i ugostitelji su pripremili niz cjenovno atraktivnih aranžmana, posebno za novogodišnje praznike.

-S obzirom šta nude skij ališta cijene su konkurentne tvrdi Marković i navodi daje Privredna komora prevoz organizovala u saradnji sa NTO i lokalnim turističkim organizacijama.

-Nakon nekoliko sastanaka precizirali smo broj autobusa, uključili smo i TO Nikšić zbog Ski-centra Vučje i opštinu Podgoricu, koja postaje ski-destinacij a nakon otvaranja auto-puta. Iz Kolašina će takođe do skij ališta biti angažovan veliki autobus sa 50 mjesta tokom dva mjeseca skijaške sezone, a moguće je i duže, ako bude interesa. Biće pet rotacij a dnevno iz centra grada istakla je Marković. Njihov prijedlog je i da se na usputnim stanicama naprave parkinzi gdje bi turisti ostavljali auta kako bi se prevazišao problem manjka parking mjesta na skijalištima.

Rotacije

-Podgoricu promovišemo kao ski destinaciju gdje gost može biti preko dana na skij anju u Kolašinu, a onda se vratiti u neki od hotela u Podgorici obj ašnj ava Marković. Dodaje da su za ovaj projekat budžetska sredstva obezbijeđena.

-Do skijališta Kolašin 1600 planirano je pet rotacija dnevno velikim autobusom sa 50 sjedišta. Do Savinog kuka saobraćaće tri manja autobusa sa jednom rotacijom i sa tri pozicije na Zabljaku. Do Ski-centra Vučje svakog vikenda će biti organizovan prevoz iz Nikšića objasnila je Marković dodajući da su uputili apel nadležnim ministarstvima i opštinama da saniraju i obezbijede kontinuiranu prohodnost puteva prema skijalištima.

Ona je podsjetila daje PKCG podržala kampanju Longstay Montenegro, prepoznatu kao “energetski” turizam i namijenjenu zapadnoevropskom tržištu.

Zasadaje prijavljeno 11 hotela, jedan hostel i nekoliko izdavalaca privatnog smještaja, od Podgorice do Sutomora i Bara, Budve i Kotora. Marković smatra da su aranžmani od 35 eura na dan primamljivi i da bi, uz pojačanu kampanju, turistička privreda mogla da postigne odlične prihode i produži sezonu.

Navela je da su predložili da se sa ski-centrima iz regiona potpiše sporazum o kupovini i korišćenju ski-pasova, koji bi mogli da se kupe u jednom, a koriste u svim centrima potpisnicima te inicij ative, kao i da se omogući onlajn prodaj a ski-pasa ili makar prodaja na više punktova i u hotelima.

Izvor: Pobjeda

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *