Nova bolnica u Podgorici gradiće se u Maslinama

Dodajte komentar
Foto: Podgorica.me

Bolnica u Podgorici biće izgrađena u Maslinama, najavili su za CdM u Ministarstvu zdravlja.

“Kada je u pitanju izgradnja bolnice u Podgorici, određena je lokacija u Maslinama, dio parcele u sklopu vojnog kompleksa”, navode u ovom resoru za CdM.

Kako ističu, to je strateška odluka koja zahtijeva širi koncenzus svih relevantnih učesnika u kreiranju zdravstvene politike u Crnoj Gori.

“U ovom momentu radimo na projektnom zadatku izgradnje Urgentnog centra, u okviru Kliničkog centra Crne Gore, koji će imati kapacitet između 150 i 250 ležajeva, čime će se značajno rasteretiti najveća zdravstvena ustanova u našoj zemlji”, kažu u resoru ministra Dragoslava Šćekića.

Podvlače da, s obzirom na to da u KCCG stanovnici Podgorice, Danilovgrada i Kolašina, dobijaju i usluge sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, izgradnja Ugrentnog centra značajno će nadomjestiti nedostatak opšte bolnice u Glavnom gradu i na taj način prevazići brojne izazove sa kojima se suočavamo u kratkom roku.

“Ujedno ćemo planski raditi na strateškoj odluci o gradnji bolnice u Podgorici, koja osim značajnih finansijskih sredstava zahtijeva i veliki broj zdravstvenih radnika koji se moraju blagovremeno obezbijedti”, zaključuju u resornom Ministarstvu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *