Borelj: Bez finansijske podrške EU za energetiku ako se nastavi blokada institucija

Dodajte komentar

Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje, kazao je visoki predstavnik za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku EU Žozep Borelj.

Borelj se danas u Madridu sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, koji u svojstvu predsjednika DPS-a učestvuje na Kongresu Socijalističke internacionale, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je detaljno upoznao visokog predstavnika s aktuelnim stanjem u Crnoj Gori i mogućim scenarijem za prevazilaženje krize funkcionalnosti institucija sistema.

“Visoki predstavnik Borelj je s pažnjom saslušao ocjene i argumente koje je iznio Predsjednik Đukanović i istakao da se do rješenja mora doći kroz dijalog i dogovor svih političkih subjekata. On je, pritom, jasno podvukao da Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje”, piše u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *