Herceg Novi želi čarter linijama da poveća broj gostiju iz Srbije u vansezoni

Dodajte komentar

Čarter letovi u periodu održavanja Praznika mimoze mogu dodatno da osnaže povezanost građana Herceg Novog i Srbije, saopšteno je na sastanku rukovodstva Opštine Herceg Novi sa novom otpravnicom poslova u Ambasadi Republike Srbije u Crnoj Gori, Jelisavetom Čolanović i konzulom Republike Srbije u Herceg Novom, Mićom Rogovićem.

Kako se navodi u saopštenju, učesnici sastanka razgovarali su o više tema od značaja za grad, kao i o problemima u funkcionisanju zdravstvenih ustanova Instituta „Dr Simo Milošević“ i Bolnice Meljine, dok je fokus razgovora bio nastavak saradnje sa brojnim gradovima u Srbiji sa kojima Herceg Novi baštini tradicionalne i prijateljske odnose.

„Naredna 2023. će biti dinamična godina. Na Prazniku mimoze će nam se ponovo predstaviti Beograd, Novi Sad po prvi put, a biće i nekih iznađenja koja se spremaju za februar iduće godine. S tim u vezi, jedna od tema sastanka bilo je i uvođenje čarter letova iz Niša i Kraljeva, u periodu održavanja Praznika mimoze“, kazao je Katić.

Ono što raduje je činjenica da je Herceg Novi tradicionalno ljetovalište za brojne srpske turiste sa zabilježenim drastičnim trendom rasta, što će se svakako nastaviti i narednih godina, poručio je predsjednik Opštine.

Prema riječima Čolanović, želja Ambasade Republike Srbije je da se saradnja dodatno osnaži, iako je ona i do sada bila veoma značajna.

„Vidimo prostor i za neke nove vidove saradnje koji povezanost građana Herceg Novog i Srbije mogu dodatno da osnaže, kao što su čarter letovi u periodu održavanja Praznika mimoze. Rado ćemo zajednički planirati korake za njihovu realizaciju i biće nam zadovoljstvo da na ovaj način promovišemo saradnju između Herceg Novog i Republike Srbije“, istakla je Čolanović.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *