“Plantaže” će poreski dug državi platiti nekretninama

Dodajte komentar

Poreski dug kompanije “13. jul Plantaže” prema državi od gotovo 11 miliona eura biće naplaćen dijelom nepokretnosti ovog preduzeća u državnom vlasništvu, dogovoreno je na sastanku predstavnika uprave ove kompanije i ministarstva finansija.

Ministar mr Aleksandar Damjanović sa saradnicima razgovarao je sa predsjednikom Odbora direktora ove kompanije Nebojšom Vuksanovićem, izvršnim direktorom Zoranom Miladinović i finansijskom direktorkom Bojanom Đurišić o nezavidnoj finansijskoj situaciji tog preduzeća. Kako su precizirali, riječi je bilo o nagomilanim obavezama po osnovu poreza i doprinosa, odnosno duga koji preduzeće ima prema državi.

“Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo finansija i Vlada preduzeti najhitnije aktivnosti u cilju iznalaženja optimalnog zakonskog mehanizma kako bi  se omogućilo da kompanija posluje stabilno i izvršava sve svoje obaveze u narednom periodu”, istaknuto je nakon sastanka.

U skladu sa zakonom, ta potraživanja država će naplatiti kroz dio imovine “Plantaža”. Sagovornici očekuju da će se time stvoriti uslovi da se, daljom optimizacijom poslovanja, omogući stabilizacija i oporavak kompanije.

“Takođe je neophodno ubrzati sanaciju višemilionske štete koju su ‘Plantaže’ pretrpjele nakon vremenskih nepogoda kojima su pogođeni hektari zasada, u skladu sa procedurama koje su predviđene za tu namjenu”, jedan je od zaključaka sastanka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *