Konstituisan novi CEO Forum: Možemo pomoći donosiocima odluka i ekonomskom napretku zemlje

Dodajte komentar

Odabrani crnogorski i strani top menadžeri danas su konstituisali novi CEO Forum Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM), a svojim sastavom, znanjem i iskustvom treba da pomogne donosiocima odluka i ekonomskom napretku zemlje.

Na njegovom čelu sada je predsjednik Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja, a članovi su i: Tatjana Mandić – izvršna direktorica Mtel-a; Aleksa Lukić – glavni izvršni direktor Erste banke; Ljilja Pižurica – izvršna direktorica Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije; Branko Mitrović – generalni direktor One Crna Gora; Vasilis Panagopoulos – izvršni direktor Jugopetrola; Stjepan Udovičić – izvršni direktor Crnogorskog Telekoma; Milutin Đuranović – izvršni direktor Šimšić-Montmilka, te Christoph Schön – glavni izvršni direktor Addiko banke.

Preuzimajući funkciju predsjednika, Šćekić se zahvalio AMM i Izvršnom odboru tog udruženja na ukazanom povjerenju i prilici da predsjedava tako značajnim tijelom.

“Forum okuplja ljude koji upravljaju kompanijama čiji broj zaposlenih i ostvareni prihodi utiču na crnogorsku ekonomiju, a iza kojih stoje izuzetna karijera, reference, znanje i rezultati. Takav sastav može kvalitetno doprinijeti ne samo razvoju i ostvarenju strateških ciljeva Asocijacije kao krovne liderske i menadžment organizacije, nego i donosiocima odluka u kreiranju politika koje se tiču daljeg razvoja korporativnog upravljanja i ekonomije”, naveo je on.

Obraćajući se članovima CEO Foruma, predsjednik AMM-a Budimir Raičković uputio je čestitke u ime članstva i izrazio očekivanje da će sastav “dati puni doprinos otvaranju značajnih tema” kada je privredni i društveni život Crne Gore u pitanju, a posebno pitanja kao što su profesionalizacija i upravljanje, ne samo u privatnim nego i državnim i lokalnim preduzećima.

“Naš biznis ambijent je opterećen nizom otvorenih pitanja i neizvijesnosti, tako da očekuje da CEO Forum djeluje u pravcu davanja sugestija i mišljenja koja bi imala uticaj na kreiranje boljeg ambijenta i ekonomskih kretanja u našoj državi”, zaključio je Raičković.

CEO Forum ima ukupno 16 članova, a pored navedenih po funkciji su mu pripadaju: predsjednik AMM-a Raičković, zamjenik predsjednika Zoran Savić, predsjednik Skupštine Slavoljub Popadić, potpredsjednica AMM-a Marijana Kadić Bojanić, potpredsjednici dr Vinko Nikić i Radovan Radulović i generalni sekretar CEO Foruma Anđela Radosavović.

Iz AMM podsjećaju da je prvi CEO Forum formiran 2014. godine kao savjetodavno i strateško tijelo tog udruženja, sa ciljem da okupi najeminentnije domaće i strane top menadžere.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *