Sudbina KAP-a biće poznata nakon današnjeg sastanka

Dodajte komentar

Predstavnici kompanije “Alind”, preko koje su zaposleni radnici u primarnoj proizvodnjiu KAP-u, i predstavnici Ministarstva finansija danas će se sastati kako bi razgovarali o budućnosti zaposlenih u Kombinatu aluminijuma, ali i o svim namjernim pritiscima na poslovanje ovog privrednog subjekta. Nakon sastanka, “Uniprom” će obavijestiti javnost o odluci vezanoj za saradnju sa “Alindom”, poručili su iz kompanije koja upravlja Kombinatom aluminijuma.

– Dio sredstava je uplaćen “Unipromu”, ali ne i kompletan iznos. Čim bude sve uplaćeno, javnost će biti obaviještena. Takođe, obavještavamo javnost da su nas iz UPC obavijestili o vanrednoj inspekcijskoj kontroli za poslednje tri godine, a sve nakon saopštenja koje smo poslali, iako se svakog mjeseca uredno vrše kontrole. Naravno, ne samo da su dobrodošli već, kao što smo dosta puta i pokazali, otvoreni smo apsolutno za sve provjere, navode iz “Uniproma”.

Iz kompanije Veselina Pejovića ističu da ne vjeruju da na svijetu postoji firma koja je kompletnu dokumentaciju privatizaci je i poslovanja otvorila za javnost kao što je to učinio “Uniprom”.

– Ovo je i poziv svim nadležnim institucijama. Vrata “Uniproma” su potpuno otvorena za sve kontrole i provjere, kad god žele i sa posebnim zadovoljstvom. Ovakva vrsta pritiska je dodatna potvrda da cilj ne bira sredstva i da niske strasti zauzimaju mjesto profesionalizmu. Što drugo očekivati? Nijesmo jedini kojima ovo rade. Svako ko se suprotstavio bezakonju, uslijedila je neka vrsta inspekcije. Vjerujemou rad sudskih organa i sigurni smo da će ovakvim zloupotrebama stati na put, ističu iz “Uniproma”.

Iz ove kompanije navode da nad ležni izgleda da zaboravljaju da se isti taj budžet puni od rada privrednika ove zemlje.

– Ali, nije problem, možemo da zaključamo svi vrata pa da napune budžet negdje sa strane, kako su i naučili. Samo naprijed, a mi ćemo uskoro proglasiti ekonomiju zatvorenom. I da se ogradimo, uvijek je u institucijama bilo ljudi koji časno i savjesno obavljaju posao i koji nijesu spremni da idu u zatvor zbog nekolicine egocentrika koji neistinama pokazuju svoje slabosti. Dok ego vodi ekonomiju, stići ćemo, ali nigdje, zaključili su iz “Uniproma”.

Podsjećamo, prije dva dana radnici KAP-a blokirali su magistralu ka aerodromu, nezadovoljni situacijom, odnosno neuplaćivanjem 7,8 miliona eura od povraćaja PDV-a, za jun i jul. To je, kako su istakli radnici, direktno ugrozilo poslovanje kompanije i egzistenciju za oko 300 radnika preduzeća. Radnici su protest najavili i juče, ali se podobijanjuinformacija da je dio novca uplaćen odustalo od tog plana.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *