Tarom splavare turisti sa svih strana svijeta

Dodajte komentar

Splavarenje rijekom Tarom, najdubljim riječnim koritom u Evropi, najatraktivniji je dio turističke ponude NP “Durmitor”. Sezona na Tari već je premašila rezultate iz 2019. godine. Do sada je Tarom plovilo više od 22.000 turista.

Zbog svojih prirodnih ljepota i vrijednosti kanjon Tare nalazi se na listi svjetske prirodne i kulturne baštine i pod dvostrukom UNESKO-vom zaštitom.

“Sezona je krenula rano, već od prvog aprila imali smo goste iz Izreala,pa smo u aprilu radili bolje nego početkom juna mjeseca. Ovog ljeta sam vidio ljude koje nisam ni sanjao da će doći na Taru iz čitavog svijeta.” ističe najstariji crnogorski splavar Goran Leković.

On dodaje da se na ovu sezonu ne treba žaliti, te da garantuje da je ona i premašila 2019. godinu.

Ističe da savremeni način života diktira i način plovidbe, te da na Tari dominiraju čamci i kajaci ali vraćaju se i drveni splavovi što je posebna atrakcija.

“Od 1981. godine radim na Tari, najstariji sam splavar Crne Gore i drveni splav je atrakcija koja ne postoji nigdje”, ističe Leković.

Navodi da se nada da će sljedeće godine biti više drvenih splavova, te da je to najstarije i najatraktivnije plovilo svijeta.

Iako je ljeto bilo sušno, korito Tare je izdržalo i plovidba se odvijala nesmetano. Najnovija kiša popravila je vodostraj i splavari očekuju uspješan nastavak sezone.

Izvor: RTCG

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *