Air Montenegro od početka godine prevezao više od 230.000 putnika

Dodajte komentar

Od januara ove godine do danas, Air Montenegro je prevezao više od 230.000 putnika i ostvario rast od 150 odsto u odnosu na prošlogodišnju ljetnju sezonu, saopšteno je iz te kompanije.


Kako su naveli, i pored nestabilnog tržišta, epidemije, dešavanja u Ukrajini i brojnih izazova u avio-saobraćaju širom Evrope, Air Montenegro je uspio da za godinu dana utrostruči broj destinacija sa kojima spaja Crnu Goru. Dinamičnom rastu kompanije i značajnom povećanju broja prevezenih putnika doprinijelo je i iznajmljivanje aviona većeg kapaciteta.

Ove sezone, Air Montenegro, računajući i redovne čartere, povezuje Crnu Goru sa 16 različitih destinacija među kojima su: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava, Kairo, dok su u toku pregovori sa turoperatorima i pripreme za sljedeću ljetnju sezonu kojim nacionalni avio-prevoznik želi da otvori i neka nova tržišta.

“Da bi u potpunosti bili spremni da odgovorimo na veliki broj zahtjeva turoperatora za sljedeću sezonu i proširimo flotu, potrebno je da se prije svega zadovolje određeni uslovi. Dalji razvoj tržišta i ostvarivanje većeg broja linija umnogome će zavisiti i od potpisivanja bilateralnih sporazuma za vazdušni saobraćaj koje bi omogućilo, otvaranje redovnih linija i realizaciju većeg broja letova ka tržištima koja su nam važna poput: Izraela, Jermenije, Egipta, Saudisjke Arabije, Gruzije… Neophodna je marketing strategija na državnom nivo u kojoj bi, pored nacionalne avio-kompanije, bile uključene NTO i sva relevantna ministarstva”, istakla je vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegro Dragana Frantov Nikolić.

Iz te kompanije zaključuju da će, razvoj novih tržišta, na čemu Air Montenegro konstantno radi, kao i strateško planiranje na nivou Države doprinijeti da, umjesto sadašnjih par mjeseci, turistička sezona traje znatno duže.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *