Škotski Menzies Aviation preuzeo 70% Fly Montenegra i Flystara, Marojević direktorka podružnice

Dodajte komentar

Škotski globalni specijalista za avio logistiku Menzies Aviation objavio je ulazak na tržište Crne Gore i Srbije kupovinom većinskog udjela u kompanijama za zemaljske usluge čija su sjedišta u ove dvije zemlje.

Konkretno, Menzies je preuzeo 70 odsto vlasništva u Fly Montenegro Ground Handling i Flystar Aviation Services u Srbiji koje pružaju zemaljske usluge na tri aerodroma Podgorica (TGD) i Tivat (TIV), odnosno beogradski “Nikola Tesla” (BEG).

Generalna direktorka podružnice kompanije Menzies za obije zemlje biće Ana Marojević, koja je inače osnovala Fly Montenegro i Flystar.

“Srećna sam što ćemo sarađivati ​​sa Menzies-om, vodećim svjetskim provajderom usluga u avijaciji, kako bismo proširili našu ponudu. Crna Gora ima ogroman potencijal u avio-saobraćaju, jer većina njenih turista stiže avionom, dok Srbija napreduje kao dobro pozicionirano čvorište za region Balkana. Radujemo se povećanju prometa i poboljšanoj usluzi za naše klijente, jer ćemo koristiti stručnost i mrežu Menzies-a”, istakla je ona.

Ulazak na avio-tržišta u razvoju predstavlja strateški prioritet za Menzies, a iz kompanije ističu da im ova akvizicija pruža priliku za ulazak u dvije zemlje koje imaju potencijal za dugoročni rast. Njihov početni fokus biće na povećanju obima usluga i privlačenju novih kupaca, uz održavanje veza sa postojećim klijentima.

“Drago mi je što mogu da najavim dalju ekspanziju u Istočnoj Evropi sa zajedničkim preduzećem u Crnoj Gori i Srbiji. Fly Montenegro i Flystar su izgradili snažnu bazu klijenata u proteklih 13 godina kako bi postali vodeći provajder zemaljskih usluga. Radujemo se saradnji sa našim novim partnerom i kolegama kako bismo proširili usluge koje nudimo u narednim godinama za postojeće i na nove klijente”, istakao je izvršni potpredsjednik Menzies Aviation za Evropu Migel Gomes.

Poznata škotska kompanija pruža logistiku na više od 200 lokacija u više od 37 zemalja, na šest kontinenata, koje podrazumijevaju zemaljske usluge, teret, punjenje goriva, izvršne usluge i offline usluge.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *