Lansirana edukativna video igra “Likovna avantura” za sve koji žele da testiraju znanje iz likovne kulture

Dodajte komentar

Digitalna agencija Alicorn lansirala je drugu u serijalu obrazovnih video igra, koja za cilj imaju da učenicima srednjih škola i široj javnosti približi znanje iz oblasti likovne kulture. Lansirana igra, pod nazivom “Likovna avantura”, fokusira se na gradivo iz oblasti likovnog obrazovanja za drugi razred gimnazije, a svi zainteresovani mogu testirati svoje znanje preuzimanjem mobilne aplikacije sa Android ili iOS prodavnice.

Igra, dostupna svima u Crnoj Gori, je razvijena u saradnji sa profesorima iz ove oblasti – mr Ivanom Ćupić, profesoricom likovne kulture u gimnaziji “Slobodan Škerović” i mr Milovanom Novakovićem, profesorom u srednjoj likovnoj školi ”Petar Lubarda”. Angažman profesora omogućio je relevantnost pitanja i pojašnjenja, kao i usklađivanje igre sa gradivom koje srednjoškolci prolaze kroz svoje izučavanje likovne kulture.

Profesorica Ivana Ćupić navodi: “Nekad zaboravimo koliko je likovna umjetnost važna i šta ona predstavlja. Umjetnost utiče na razvijanje kreativnog razmišljanja i pomaže boljem razumijevanju drugih predmeta – od prirodnih i društvenih nauka do jezika. Osim toga, likovna kultura  bi trebalo da postavi pravilnu estetsku orjentaciju djeci – izdvajanje onoga što je vrijedno od onoga što nije. Nadam se da smo ovim kvizom uspjeli da ponudimo još jedan kvalitetan alat za učenje i da će sama umjetnost zbog toga doprijeti do velikog kruga mladih.”

Osim ove igre, agencija Alicorn je ranije tokom godine lansirala i igru “Zanimljiva biologija 2” u okviru serijala obrazovnih video igara. Serijal obrazovnih video igara ima za cilj da mladima kroz interaktivan i zanimljiv način prezentuje školsko gradivo iz predmeta biologija, likovna kultura i filozofija, ali i da obrazovnom sistemu i predavačima ponudi alat za praćenje napretka znanja učenika tokom godine.

Izvršna direktorica kompanije Alicorn, Sanja Gardašević, ističe: “Pozitivne reakcije nakon lansiranja igre “Zanimljiva biologija 2” dale su nam vjetar u leđa da nastavimo sa naporima da mladima ponudimo novi i drugačiji edukativni sadržaj. Posebno značajnu povratnu informaciju dali su nam profesori sa kojima smo u prethodnom periodu sarađivali kako bismo kreirane igre mogli da uskladimo sa njihovim i potrebama učenika. Kroz pokretanje ovakvih inovacija u Crnoj Gori, očekujemo da tokom naredne godine ponudimo slična rješenja regionalnim obrazovnim sistemima.”

Pomenuti serijal obrazovnih video igara je nastao kao rezultat podrške Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja u okviru dodijeljenih grantova za ranu fazu razvoja startapova. Dodijeljeni grant je iskorišćen za jačanje kapaciteta kompanije Alicorn za razvoj video igara, a daljim angažmanom tima u domenu razvoja obrazovnih video igara, cilj je da Crna Gora postane prepoznata po sopstvenim, unikatnim naporima da digitalne tehnologije i video igre iskoristi u obrazovanju.

U narednom periodu će biti lansirana i treća video igra na temu filozofije za učenike srednjih škola. Za više informacija o radu kompanije Alicorn u domenu razvoja edukativnih video igara možete posjetiti zvanične naloge kompanije na mrežama Facebook (https://www.facebook.com/alicorn.me) i Instagram (https://www.instagram.com/alicorn.me).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *