Danas 11. sjednica Vlade: Na dnevnom redu dugoročni energetski bilans i ekonomske reforme

Dodajte komentar

Nova, 11. sjednica Vlade Crne Gore biće danas održana od 13 časova.

Na dnevnom redu sjednice koja je prvobitno predložena za 12 sati, su 64 tačke, među kojima su proljećna analiza makroekonomskih kretanja i strukturnih reformi i dugoročni energetski bilans Crne Gore za naredne tri godine. Obije tačke trebalo bi da daju bar neke odgovore na ključna pitanja: kakvo je stanje državnih finansija, te da kako će se kretati cijene energenata (naročito struje) od januara 2023. Na to se nadovezuju i podaci na osnovu kojih se priprema Programa ekonomskih reformi takođe za naredne tri godine.

Biće ozvaničeno ukidanje ranije odluke prema kojoj su se rješavale stambene potrebe državnih funkcionera.

Na dnevnom redu su informacije o koncesijama mineralnih sirovina – ruda i kamena, okvirnom finansijskom sporazumu Instrumenta za pretpristupnu podršku IPA III ali i kašnjenje finansijskih obaveza koje država ima u okviru programa za instraživanje i inovacije “Horizont Evropa”.

Osim pitanja direktno vezanih za turizam, održivi razvoj, digitalizaciju i optimizaciju informatičkih resursa, biće revidirana i sistematizacija državnih organa. Takođe će se definisati osnova za pregovore o budućem graničnom prelazu Sveti Nikola – Pulaj sa Albanijom.

Sjednicu možete pratiti u nastavku:

Bankar.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *