Kompanija Netflix objavila je da će otpustiti još 300 radnika, uglavnom u SAD, zbog smanjenja broja pretplata i porasta konkurencije.

Ovo otpuštanje od oko četiri odsto radne snage kompanije za striming filmova dolazi nakon što je u aprilu prijavila prvi gubitak pretplatnika nakon više od decenije, a u maju već otpustila 150 službenika.

“Dok nastavljamo da intenzivno ulažemo u posao, morali smo da povučemo ovaj potez kako bi naši troškovi bili u skladu sa usporenim rastom“, saopštila je kompanija.

Netfliks ima 220 miliona pretplatnika širom svijeta i ostaje lider na polju striming servisa, ali se suočava sa žestokom konkurencijom kompanija poput Disney Plus i Amazon Prime Video.

Kompanija je objavila poskupljenja svojih usluga u SAD, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, što je uticalo na pad broja pretplatnika. Netfliks je saopštio da očekuje da će u narednim mjesecima izgubiti još dva miliona pretplatnika.

Jedan od izvršnih direktora kompanije Ted Sarandos izjavio je da se pregovara sa drugim kompanijama sa ciljem da novim dogovorima o reklamiranju Netfliks postane pristupačniji korisnicima kojima je sadašnja pretplata skupa.

“Ne ubacujemo reklame na Netfliks. Samo dodajemo tu opciju za ljude koji kažu: hej, želim nižu cijenu pretplate i gledaću reklame“, poručio je Sarandos.

Izvor: Danas.rs