Male države Evrope prave zajedničku luksuznu turu

Dodajte komentar

Ovogodišnja 15. Konferencija predsjednika parlamenata malih država Evrope završava se danas u Monaku, a u okviru ovog događaja bio je organizovan i okrugli sto “Održive destinacije u post-kovid eri”.

Panel je vodio direktor turističke organizacije Monaka Gi Antonijeli, a pored direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković učestvovali su ministar turizma San Marina Federiko Pedini Amati, direktor turističke organizacije Andore Enrik Tores, direktor marketinga Lihtenštajna Matijas Ulrih, direktor turističke organizacije Luksemburga Sebastijan Redeker i zamjenik direktora turističke organizacije Malte Lesli Vela.

Kao primjer dobre prakse predstavljen je projekat razvoja Monaka kao luksuzne i održive destinacije. Razgovarno je o modelima smanjenja negativnog uticaja turizma na životnu sredinu, kao što su ekološka setifikacija, programi edukacija o održivom turizmu, ušteda energije kroz korišćenje obnovljivih izvora, pravilno odlaganje otpada, timajući u vidu nužnost daljeg razvoj turizma uz poštovanje principa održivosti.

Takođe, Amati je predstavio inicijativu “Ujedinjavanje malih država” koja podrazumijeva objedinjavanje turističke ponude svih malih država Evrope i kreiranje zajedničke luksuzne ture i udružene promotivne kampanje u cilju podsticanja ekonomskog i turističkog razvoja ovih država.

U okviru poslovne radionice Marković i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović sastale su se sa predstavnicima vodećih turističkih agencija iz Monaka, među kojima su Monte Carlo Travel, Monaco Voyages, Star Croisieres i upoznale ih sa unaprijeđenom ponudom destinacije. Posebno interesovanje iskazali su za luksuzni segment ponude, hotele renomiranih svjetskih brendova, organizovanje tura privatnim avionima, golf turizam, te ponudu za goste na kružnim putovanjima.

U sklopu konferencije, na jednoj od najfrekventnijih lokacija u Monaku održan je promotivni događaj “Staza malih država Evrope”-  postavljeni su izložbeni štandovi Andore, Lihtenštajna, Luksemburga, Malte, Islanda, San Marina, Kipra i Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *