Vlada odlučuje o budućnosti gradnje novog hotela u Ulcinju

Dodajte komentar

Izgradnja novog hotela u Ulcinju, na mjestu nekadašnjeg “Galeba”, trebalo bi ovih dana da dođe na dnevni red sjednice Vlade.

Naime, bivši vlasnik hotela – kompanija Rokšped, oglasila prodaju 42.500 kvadrata, a posjedovala je 24.300 kvadrata na toj lokaciji, dok ostatak čine plaža i priobalni pojas, kojim gazduje JP Morsko dobro.

U oglasu koji je objavljen marta prošle godine bilo je navedeno da finansijsko ulaganje u plažni dio predstavlja vid zakupnine prema JP Morsko dobro. Naglašava se da je zemljište urbanizovano i da ukupna površina turističkog kompleksa iznosi 47.000 kvadrata u maksimum 16 nivoa.

Kupoprodajni ugovor, kako je saopšteno iz kotorske kompanije “Sunny Palace”, čiji su vlasnici Vitalij Gornji i Radojica Vuković, potpisan je početkom maja, ali je dalja realizacija ovog projekta uslovljena regulisanjem odnosa između novog vlasnika i Vlade. Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa su preliminarno usaglasili državna kompanija “Ulcinjska rivijera” i Sunny Palace, a kako nezvanično saznajemo, uskoro treba da bude na dnevnom redu Vlade, nakon što ga razmotre Vladine komisije.

Rokšped je 2006. godine za 5,75 miliona eura kupio hotel “Galeb” i obavezao se da će u njegovu modernizaciju uložiti 15,4 miliona eura. Umjesto toga, 2008. godine ga je srušio, uz obrazloženje da je nemoguće proširenje objekta. Nakon rušenja se, međutim, ispostavilo da lokacija na kojoj je bio hotel nije pokrivena planskom dokumentacijom i tu započinje administrativni proces donošenja urbanističkog projekta, a nakon toga i obezbjeđenja urbanističko-tehničkih uslova i na kraju uknjižbe zemljišta, koji je završen tek krajem prošle godine.

“Sunny Palace” gradi i “Montis Mountain Resort” u Kolašinu i najavljuje stalno zaposlenje za 230 osoba.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *