Đurović – Matić: Region ključan u broju turista koji dolaze u Crnu Goru

Dodajte komentar

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se danas sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjanom Matić, kako bi razgovarali unaprijeđenju saradnje u oblasti ekonomije i turizma. 

„Cilj ove posjete je da pošaljemo poruku da naši odnosi treba da se podignu na viši nivo. Pored toga što želimo da osvajamo nova tržišta, želimo i da njegujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan u broju turista, Zbog toga sam danas ovdje, cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima. Poručujem svim građanima i građankama Srbije da su dobrodošli i ove sezone u Crnu Goru”, izjavio je Đurović.

Ministarka Matić kazala je da je tržište Crne Gore prioritetno emitivno turističko tržište za Srbiju i da su se turisti iz naše zemlje u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mjestu prema broju dolazaka u Srbiju.

Ministri smatraju da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.

Đurović je takođe kazao kako crnogorska Vlada želi da obezbijedi našim građanima sigurnost u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama, te izrazio uvjerenje da će u narednom periodu crnogorski uvoznici i trgovački lanci precizirati količine ovih prehrambenih artikala na koje mogu da računaju.

Govoreći o inicijativi “Otvoreni Balkan”, ministar je podsjetio da će premijer Dritan Abazović prisustvovati narednom Samitu u Ohridu.

“To je velika šansa da se lično uvjeri koji su benefiti koje sa sobom nosi Otvoreni Balkan i procijeni da li Crne Gora  treba da bude dio toga projekta. U svakom slučaju, vrijeme je pred nama i vjerujem da je to jedan u nizu oblika saradnje koji će podići odnose dvije zemlje na viši nivo”, zaključio je Đurović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *