Miler: Crna Gora da se fokusira na visokokvalitetnu poljoprivrednu proizvodnju

Dodajte komentar

Dalja saradnja Crne Gore i Austrije nosi potencijal za povećanje investicija u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, uz unapređenje odnosa dvije prijateljske zemlje, smatra ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

On se danas susreo sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom i tom prilikom istakao da će “Vlada kreirati povoljan okvir da podrži investicije u tom sektoru”.

Joković je Mileru prezentovao aktivnostima u oblastima resora na čijem je čelu, i statusom ispunjavanja agende pregovaračkih poglavlja 11,12 i 13 koje se odnose na poljoprivredu, ribarstvo i bezbjednost hrane.

Miler je čestitao Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti saradnju. On je kazao i da su spremni za prenos iskustava Austrije u procesu pristupanja EU, kao i u drugim oblastima značajnim za sektor poljoprivrede, istakavši da Crna Gora ima visokokvalitetne proizvode na čiju proizvodnju i treba da se fokusira.

“Joković je naveo da je iskustvo Austrije kao članice EU od izuzetnog značaja za proces pristupanja Crne Gore i iskazao zahvalnost na spremnosti austrijske strane za razmjenu iskustava i otvorenosti za buduću saradnju”, saopšteno je iz ministarstva.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u sjevernom regionu, i to u oblasti stočarstva, agroturizma i šumarstva. Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja dodatno ojača i unaprijedi kroz poslovnu saradnju, ekonomsku aktivnost i trgovinu u narednom periodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *