U Tuzima se otvara fabrika suncokretovog ulja

Dodajte komentar

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj sastao se sa Abdurahmanom Ćeskom, generalnim direktorom REIS-BAU d.o.o., sa kojim je razgovarao o početku radova na otvaranju fabrike suncokretovog ulja.

“Ovim dugoročnim planom predviđena je proizvodnja i pakovanje suncokretovog ulja koje će, kao domaći brend uz kompletnu investiciju od 4,5 miliona evra otvoriti 60-80 novih radnih mjesta, gdje se prema planu rada očekuje i prvo ulje u prodaji tokom mjeseca avgust – septembar”, naveo je Đeljošaj na svom Facebook profilu.

Kako je istakao, ova fabrika je dobra prilika za sve poljoprivredne proizvođače Malesije koji žele da se bave proizvodnjom suncokreta, pošto do sada u ovom području nijesu imali proizvode ove vrste.

“Otvaranjem ove fabrike će se zagarantovati prodaja proizvodnje. Otvaranjem fabrike čipsa, a sada i suncokretovog ulja, dokazujemo da opština Tuzi sve više postaje područje stranih investicija, kroz koje se otvaraju nova radna mjesta. Zahvaljujem se Ćeskou, koji je odabrao našu opštinu da investira u ovu fabriku, što dokazuje da smo najotvorenija i najsigurnija od svih opština u Crnoj Gori kada se radi o investicijama. Malesija se mijenja”, istakao je Đeljošaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *