Podgorica: Otvoren sajam obrazovanja i sajam sezonskog zapošljavanja

Dodajte komentar

U Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru danas su otvoreni sajam obrazovanja „Dan otvorenih vrata“ i sajam sezonskog zapošljavanja „Summer job 2022“, koji su namijenjeni maturantima, sa ciljem da ih bolje upoznaju sa programima fakulteta, odnosno da im omoguće da lakše pronađu sezonsko zaposlenje.

Pomenuti događaj tradicionalno se organizuje u saradnji Karijernog centra i Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

„Dan otvorenih vrata“ namijenjen je svim maturntima sa ciljem da se upoznaju sa uslovima upisa i studiranja na fakultetima Univerziteta Crne Gore, a svoj program predstavilo je 19 fakulteta, odnosno 128 studijskih programa.

S druge strane, „Summer job 2022.“ prilika je za sve zainteresovane da na najjednostavniji način pronađu sezonsko zaposlenje, jer se na jednom mjestu studentima i maturantima predstavilo više od 40 uglednih poslodavaca iz cijele Crne Gore.

Menadžer Karijernog centra Ivica Todorović poručio je da je ovo prilika da maturanti iz cijele Crne Gore već danas zakorače u svijet visokog obrazovanja.

„Dragi maturanti, danas imate priliku da se upoznate sa programima 19 fakulteta Univerziteta Crne Gore koji bitišu u Podgorici, Nikšiću, Cetinju i Kotoru. Nadam da ćete u razgovorima sa predstavnicima fakulteta otkloniti sve dileme koje imate oko izbora svoje buduće profesije i postati dio porodice od preko 20.000 studenata“, naveo je Todorović.

Prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore prof. dr Veselin Mićanović kazao je da prilikom izbora fakulteta i buduće profesije treba da se rukovode činjenicom da biraju ono zanimanje za koje imaju ljubav, volju, kapacitete i sposobnosti.

„Danas se nalazite na jednoj od najvažnijih životnih raskrsnica – odabir budućeg zanimanja koje će učiniti vaš život u perspektivi srećnim i zadovoljnim i obezbijediti životnu egzistenciju vama i vašim porodicama“, poručio je Mićanović dodajući da će i ove godine biti omogućen elektronski upis.

Direktorica Direktorata za tercijalno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, Neda Ojdanić istakla je da je ovaj događaj prilika da maturanti kroz kvalitetnu prezentaciju fakulteta Univerziteta Crne Gore sagledaju sve mogućnosti koje im se pružaju po završetku srednje škole.

„Sa druge strane, sajam sezonskog zapošljavanja namijenjen je studentima svih godina studija, te će nesumnjivo doprinijeti boljoj zaposlenosti mladih, a istovremeno će uticati na jačanje ljudskih kapaciteta i stvaranju kvalitetnog i konkurentnog kadra na tržištu rada“, kazala je Ojdanić.

Predsjednik Studentskog parlamenta Saša Roćen iskazao je zadovoljstvo zbog toga što je ova organizacija, zajedno sa Karijernim centrom Crne Gore nastavila realizaciju projekata koji su prepoznati i među studentima i maturantima, kao i u cjelokupnoj javnosti.

„Naš cilj je da mladima olakšamo izbor fakulteta i doprinesemo njihovom lakšem zapošljavanju tokom ljetnjih mjeseci, i da pošaljemo poruku da u Crnoj Gori imamo i kvalitetne studente i kvalitetnu radnu snagu koja je spremna da odgovori svim potrebama poslodavaca“, zaključio je Roćen.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *