H&P: Crnogorski program zlatnih pasoša treći na listi

Dodajte komentar

Dok su programi zlatnih pasoša i viza širom svijeta podvrgnuti strogoj kontroli i Evropska unija se sprema da uvede oštrije mjere, Malta, Crna Gora i Austrija su obezbijedile prva mjesta u godišnjem indeksu koje objavljuje firma Henley and Partners (H&P). Oni su rangirali najatraktivnije programe za ekonomsko državljanstvo na svijetu i najbolje uslove za sticanje zlatnog pasoša.

Ovo je sedma godina zaredom kako se Malta pojavljuje na vrhu Indeksa Globalnog programa za državljanstvo, a slijede je još dvije evropske zemlje — Austrija i Crna Gora.

Druge vodeće zemlje koje nude najbolje opcije za državljanstvo po investiciji su Sjeverna Makedonija, Sent Kits i Nevis, Sveta Lucija, Antigva i Barbuda, Grenada, Dominika, Turska, Jordan, Egipat, Vanuatu i Kambodža.

“Smještena na Balkanskom poluostrvu u jugoistočnoj Evropi, Crna Gora je poznata po svojoj veličanstvenoj prirodnoj ljepoti bez premca. Pojavivši se kao suverena država 2006. godine, Crna Gora je članica NATO-a, koristi euro kao valutu i zvanični je kandidat za članstvo u EU”, naveli su iz (H&P) u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *