“Budi odgovoran” – Evidentirano 15 pritužbi, bez izrečenih novčanih kazni

Dodajte komentar

U okviru kampanje “Budi odgovoran” prošle sedmice je evidentirano 15 pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Najveći broj prijava odnosio se na neizdavanje fiskalnih računa, a građani su se žalili i na nedozvoljenu gradnju i neprijavljivanje zaposlenih.

Fiskalne račune, prema evidentiranim prijavama, ne izdaju kafić Lola i restoran Cvijou Baru, Venomu Podgorici, Sloen plus u Kotoru, prodavnica Olja u Pljevljima i Džeri pab u Nikšiću.

Evidentirane su i pritužbe da zaposlene ne osiguravaju kafe restoran Pjaca i kafić Perla u Nikšiću, da podgorički Metron radi na crno, kao i da neki proizvodi koji se prodaju u HDL Laković na Zabjelu u Podgorici nemaju uputstva odštampana na našem jeziku, kao ni deklaraciju i rok trajanja. Među pritužbama je bila i jedna kojom se sugeriše inspektorima da provjere ispravnost hrane koja se prodaje u kiosku Gurman u Andrijevici.

Građani su se žalili i na uzurpaciju državnog zemljišta i nedozvoljenu gradnju, nelegalnu prodaju vjenčanica u kući, kao i korištenje službenih vozila uprivatne svrhe.

Kampanju “Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori, sa ciljem jačanja svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu institucijama da se izbore sa sivom ekonomijom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *