Preuzimanjem Sberbanke NLB ponovo postaje vodeća banka u Sloveniji

Dodajte komentar

Nakon što je NLB preuzela rusku Sberbank u Sloveniji, slijedi službeno preimenovanje. Sberbanka će se preimenovati u N Bank, a novo ime će biti privremeno, do integracije banke u NLB.

“Već smo pripremili kreativnu i grafičku podlogu, ali službene procedure su te koje moramo pažljivo pratiti. Čim sazovemo glavnu skupštinu, moći ćemo i službeno promijeniti ime Sberbanke. Naziv će biti u plavom. Naziv ćemo koristiti privremeno, do integracije današnje Sberbank dd Slovenija u NLB dd. Takve procedure obično traju oko godinu dana”, rekao je Andrej Krajner, direktor komunikacija NLB Grupe, prenosi Indikator.ba.

Zbog posljedica ruskog napada na Ukrajinu, od ponedjeljka do srijede poslovanje ruske banke Sberbank u Sloveniji bilo je ograničeno na kartično poslovanje. NLB je u srijedu kasno naveče objavila da će preuzeti slovensku Sberbank. Za više od 40.000 klijenata Sberbanke ništa se nije promijenilo: njihovi računi ostaju u Sberbanku, poslovni odnosi s ovom bankom će se nastaviti, a bankovne kartice ostaju nepromijenjene.

Predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak rekao je da je prerano govoriti kako će se preuzimanje Sberbanke odraziti na broj zaposlenih i poslovnica, kojih Sberbanka ima 12, a NLB 71.

Pripajanjem Sberbanke NLB-u, NLB će ponovno postati vodeća banka u Sloveniji po ukupnoj aktivi.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *