CBCG: U blokadi Uniprom i dvije firme Čelebića

Dodajte komentar

Firma Uniprom, kao i dvije firme čiji je osnivač i vlasnik firma “Čelebić” u blokadi su, pokazuju juče objavljeni podaci Centralne banke (CBCG). Vlasnik Uniproma je Veselin Pejović, a “Čelebića” Tomislav Čelebić.

Uniprom, koji je vlasnik Kombinata aluminijuma, čiji su glavni pogoni ugašeni 1. januara ove godine, u blokadi je pet dana na iznos od 323,6 hiljada eura, pokazuje lista blokiranih preduzeća CBCG koja se objavljuje svakog prvog radnog dana u mjesecu. Iz Uniproma su nam kazali da je njihov račun blokiran zbog firme Bumech Crna Gora, kojoj su oni bili garant.

Račun firme Bumech Crna Gora, čiji su vlasnici iz Poljske, a koja se bavi vađenjem rude, blokirala je Uprava prihoda i carina. Oni su blokirani 14 dana na iznos od 532 hiljade eura. S obzirom na to da od njih nisu mogli da naplate dug, Uprava carina je pribjegla blokadi računa Uniproma.

Firme Tomislava Čelebića su blokirane zbog iznosa od 34,1 hiljadu i 4,8 hiljada. Na kraju februara blokirana je firma Ama rizort, koja treba da gradi turistički kompleks u Čanju, preko kojeg će se moći aplicirati za dobijanje ekonomskog državljanstva.

Prethodna vlada Duška Markovića je u tehničkom mandatu projekat u Čanju uvrstila na listu razvojnih projekata u oblasti turizma, preko kojih se može doći do ekonomskog državljanstva.

Druga Čelebićeva firma, koja je blokirana u februaru, jeste “Čelebić rent”. Oni su u blokadi sedam dana na iznos od 4.810 eura.

Na novoj listi CBCG nalaze se 19.493 blokirana preduzeća i preduzetnika, što je za deset manje nego na kraju januara. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,74 hiljade ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u, dok je 15.749 preduzetnika i preduzeća koji se nalaze na evidenciji CRPS-a.

Osim pomenutih kompanija, u blokadi je i firma Koniel zbog duga od 267,44 hiljade, kao i još dvije kompanije koje se bave vađenjem rude – Nort majn i Montalp majning i inženjering.

U blokadi je i Old taun invest grup, firma u kojoj je do skoro trećinu vlasništva imala Andrea Mićunović, kćerka biznismena Branislava Mićunovića. Njihov dug je 90 hiljada.

Auto-moto društvo Budva je blokirano zbog duga od 107,2 hiljade eura.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *