Zaliha hrane i goriva ima za naredna dva-tri mjeseca, očekuje se inflatorni pritisak

1 komentar

Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović kazala je da Crna Gora ima zaliha hrane i goriva za naredna dva-tri mjeseca.

Na pitanje da li marketi imaju dovoljno hrane i ima li bojazni da će doći do nestašice, Lipovina Božović je na konferenciji za medije rekla da je ministar poljoprivrede imao intenzivne razgovore sa trgovnicima i ministar kapitalnih investicija u dijelu obezbjeđivanja rezervi nafte i goriva.

“Raspolažemo zalaihama za naredne dva-tri mjeseca. Pratićemo situaciju na terenu, ukoliko bude potrebe reagovaćemo, sve u skladu sa zakonskim propisima”, navela je Lipovina Božović.

Ona je saopštila da smo osuđeni da trpimo posljedice onoga što se dešava na globalnom nivou.

“Sad je to dodatno izraženo zbog ukrajinske krize i za očekivati je da će pritisak na cijene biti veći”, istakla je Lipovina Božović.

Ministar finansija Milojko Spajić kazao je da će Vlada vrlo brzo izaći sa planom kako Crna Gora treba da reaguje na posljedice koje izaziva ukrajinska kriza.

“Očekujemo jedan veliki inflatorni pritisak i moraćemo detaljno da planiramo aktivnosti u odnosu na takav razvoj događaja”, istakao je Spajić, napominjući da program “Evropa sad” apsolutno nije ugrožen.

On je naglasio da ukrajinsko i rusko tržište čini 20 odsto ukupnog prihoda naše države.

“To je sigurno zabrinjavajuć faktor i Ministarstvo ekonomskog razvoja će raditi aktivno na tom problemu. Jedno od potencijalnih rješenja za takvu krizu će biti još jači fokus na region i na tržište Zapadne Evrope. Detaljnije ćemo u budućnosti”, naveo je Spajić.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Hahahahaha kakav krah gđe Lipovina Božović, jer svi ovi ostali ne umiju ni da razumiju šta se dešava. Zato je ona juče bila mali Harvard iz spajki kabineta za pr stupidarije. Sramota.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *