Turski div u proizvodnji obuće koji posluje u Crnoj Gori širi se u regionu

Dodajte komentar

Turski maloprodajni lanac FLO planira da do 2023. učetvorostruči broj franšiznih prodavnica širom svijeta, a na franšiznoj mapi su i zemlje ovog regiona.

Ovu tursku kompaniju za proizvodnju i prodaju obuće osnovao je Ahmet Zijlan 1960. kao malu obućarsku radionicu.

FLO je danas kompanija s međunarodnom reputacijom koja aktivno radi na širenju maloprodajne mreže. Za razliku od skromnih početaka, FLO u ovom trenutku zapošljava više od deset hiljada ljudi i godišnje proda više od 55 miliona pari cipela. Prepoznatljivi su po ponudi velikog broja tradicionalne i aktivne obuće za muškarce, žene i djecu, piše portal franchising.rs.

Kompanija je za sada snažno prisutna u Istočnoj Evropi, na Bliskom istoku i u Africi i ima 650 prodavnica u gotovo 25 zemalja. U 17 zemalja prisutna je kao franšiza. Nedavno su pokrenuli poslovanje na Kosovu*, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori, a krajem 2021. najavljen je i ulazak na tržište Srbije. Prema poslednjim informacijama, kompanija planira da do 2023. učetvorosturči broj franšiznih prodavnica, odnosno, udvostruči broj zemalja u kojima posluje.

Za pokretanje franšizne prodavnice obuće pod ovim brendom potreban je prostor od najmanje 600 m². Lokal bi trebalo da bude smešten na premijum lokaciji kao što su tržni centri ili prometne ulice.

U portfoliju Flo ima i sopstvene brendove cipela kao što su Kinetix, Dockers by Gerli, Polaris, Butigo i Mercedes, kao i poznate licencirane marke (Lumberjack, Nine Vest…).

Foto: ctcshoppingcenter

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *