Sa žičarom K7 Kolašin na prestižnoj skijaškoj mapi

Dodajte komentar

Sadržaji kao što je žičara K7 potrebni su nam i u njih treba uložiti sredstva sa kredibilnim investitorima, kazao je prilikom otvaranja u Kolašinu premijer u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić. On je istakao da samo tako Vlada može zaštititi interes građana Crne Gore.

“Nakon otvaranja naših granica, kako sa istočnog, tako i regionalnog tržišta, imali smo turistu kojeg možemo da primimo gostoljubljem i ljepotama. Opet se svi vraćamo Crnoj Gori jer se dobar glas daleko čuje”, kazao je on.

Turisti se, kako dodaje, uvijek vraćaju Crnoj Gori.

“Ovakvi sadržaji su nam potrebni i u njih treba uložiti sredstva sa kredibilnim investitorima. Turizam podrazumijeva kvalitet. Očekujući turistički bogatija zime i ljeta, potpuno ozdravljenje od svih epidemija, svečano proglašavam žičaru K7 otvorenom”, kazao je premijer.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da mu je zadovoljstvo što su u prilici da obilježe otvaranje žičare K7, čime će se omogučiti korišćenje 45 km staza.

To će Kolašin staviti na prestižnu skijašku mapu, kaže ministar, navodeći da su uspostavili i nove sadržaje.

Uvjeren je da će ski centar biti konkurentan, navodeći da je ponosan na menadžment Skijališta.

“Pored puštanja u rad žičare K7 za kapitalni budžet za ovu godinu smo planirali 20 miliona eura”, rekao je Milatović, navodeći da skijanje više neće zavisiti od vremenskih prilika.

Razvoja Kolašina, Bjelasica, ali i cjelokupnog sjevera je prioritet Vlade Crne Gore i Ministarstva ekonomskog razvoja.

Žičaru K7 izgradio je konzorcijum Doppelmayr – Novi Volvox.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *