Četiri najuticajnije osobe u svijetu kriptovaluta

Dodajte komentar

Online izdanje lista Economist je predstavilo četiri najuticajnije osobe u svijetu kriptovaluta. Sve one imaju platforme za trgovanje kriptovalutama.

Među njima je 29-godišnji Sam Bankman-Fried, direktor kompanije za trgovinu kriptovalutama FTX. Njegovo bogatstvo je procijenjeno na više od 22 milijarde dolara.

Na čelu najveće berze kriptovalutama Binance je 44-godišnji Changpeng Zhao, kojeg zovu CZ. On je najstariji od četiri najuticajnije osobe na tržištu kriptovaluta.

Lider u ovoj finansijskoj djelatnosti postao je prije tri godine, do kada je to bio Arthur Hayes koji je suosnivač platforme za trgovinu kriptovalutama BitMEX. Ova platforma je bila jedna od najpopularnijih i najrizičnijih.

Na čelu platforme Coinbase je introvertni i nepokolebljivi Brian Armstrong. Ovo je jedna berza za trgovinu kriptovalutama koja je već duže vremena izlistana i regulisana u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prethodno istaknute osobe imaju bogatstvo vrijedno milijarde dolara i veliki uticaj. U tome su uspjele u samo nekoliko godina, piše Economist.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *