Nove mjere: Zabranjene proslave Nove godine na otvorenom

Dodajte komentar

Vlada je donijela nove mjere u borbi protiv epidemije koronavirusa, koje će biti na snazi od 15. novembra do 1. decembra.

Zabranjeno je organizovanje proslava Nove godine na otvorenom – koncerti, masovna okupljanja…

Zabranjuju se svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata do ponoći. Zabranjuju se učeničke ekskurzije, izleti, privatne proslave i rođenani.

Boravak u kućama i stanovima se preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da se mjere nisu poštovale predviđenoj mjeri i da broj vakcinisanih nije dovoljan da bi se govorilo o kolektivnom imunitetu.

Izrazila je saučešće porodicama preminulih od posljedica kovida.

To je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije u Institutu za javno zdravlje.

Borovinić-Bojović podsjeća da je Nacionalna digitalna COVID potvrda od ranije uslov za prelazak državne granice, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svadbama (ako ih neko planira ovoga vikenda), za prisustvo predstavama, sportskim takmičenjima…

“U međuvremenu, Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja Nacionalne digitalne COVID potvrde za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije, Vojsku”, kazala je Borovinić-Bojović.

Od 1. decembra, kako je rekla, ako ove mjere budu usvojene, Nacionalna digitalna COVID potvrda biće nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *