Hrvatsko komunalno preduzeće omogućuje plaćanje kriptovalutama

Dodajte komentar

Istarsko komunalno preduzeće Istarski vodovod iz Buzeta prvo u Hrvatskoj plaća račune za vodu kriptovalutama.

Ovo komunalno preduzeće snabdijeva vitalni dio velikog dijela Istre, uključujući turističke destinacije poput Rovinja, Poreča i Umaga, gdje dolazi veliki broj vlasnika kuća iz drugih zemalja. Oni kojima decentralizovani novac zvuči kao atraktivna opcija za obavljanje transakcija biće srećni jer je ova istarska kompanija postala prva komunalna kompanija koja je korisnicima omogućila opciju plaćanje računa kriptovalutama.

“Želimo da se prilagodimo svim modernim načinima plaćanja, a u slučaju kriptovaluta želimo biti djelimično ispred vremena”, napisao je direktor Mladen Nežić na stranicama Istarskog vodovoda, izvještava Poslovni dnevnik.

“Novim uslugama i mogućnostima našim korisnicima ili kupcima olakšaćemo i ubrzati podmirivanje mjesečnih računa za usluge vodosnabdijevanja”, objasnio je Nežić, dodajući da to može biti posebno atraktivna opcija za one koji moraju podmirivati ​​svoje obaveze iz inostranstva.

“Ovdje nećemo stati jer namjeravamo u budućnosti digitalizovati i pojednostaviti proces prijave za novi vodovodni priključak, kako bi se većina postupaka mogla obaviti putem online aplikacije bez nepotrebne papirologije i posjeta našim poslovnim jedinicama”, dodao je Nežić.

Tako korisnici koji koriste vodu iz istarskog vodovodnog sistema svoje obaveze mogu podmirivati kreditnim i debitnim karticama, mobilnim digitalnim novčanicima Aircash i KEKS pay te kriptovalutama poput bitcoina, ripplea, EOS-a, stellara, bitcoin casha i ethera.

Indikator.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *