Promjena u Upravnom odboru kompanije doMEn – imenovan Rendi Has, finansijski direktor kompanije Donats

Dodajte komentar

Upravni odbor kompanije doMEn d.o.o., registra crnogorskog nacionalnog domena .ME, dobio je novog člana. Rendi Has (Randy Haas), finansijski direktor kompanije Donats (Donuts Inc) imenovan je za člana Upravnog odbora kompanije doMEn d.o.o. kao predstavnik kompanije Afilias (Afilias Limited), zamjenjujući Desire Evans Milošević (Desiree Evans Miloshevic) koja je predsjedavala Upravnim odborom kompanije u vrijeme formiranja, kao i u nekoliko mandata nakon toga.

Rendi Has ima preko 30 godina iskustva u vođenju finansija kompanija koje svoje poslovanje vežu za internet. Trenutno radi na poziciji izvršnog direktora za finansije u kompaniji Donats, a prethodno je bio angažovan kao izvršni direktor za finansije internet kompanije Rapsodi/Napster, gdje se istakao vođenjem strateške transformacije kompanije i značajnim uvećanjem profitabilnosti iste. Has je takođe dugo radio i u prestižnoj kompaniji Majkrosoft (Microsoft).

Ova promjena u Upravnom odboru desila se usled akvizicije Afiliasa od strane kompanije Donats u decembru 2020. godine. Kompanija Donats, koja upravlja jednim od najvećih svjetskih portfolia novih domena najvišeg nivoa, je tada kupovinom Afiliasa stekla udio i u vlasništvu kompanije doMEn. Nakon akvizicije Afiliasa, koja u svom portfoliu ima preko 20 miliona domena, Donats je postao je drugi najveći registar na svijetu.

Džejms Bladel (James Bladel), predsjednik Upravnog odbora kompanije doMEn, poželio je srdačnu dobrodošlicu novom članu Odbora. On je takođe iskazao zahvalnost bivšoj članici Odbora, gospođi Milošević, za doprinos koji je dala razvoju kompanije u prethodnom periodu. “Gospođa Milošević je bila predstavnik kompanije Afilias i dio Upravnog odbora kompanije doMEn od samog začetka. Prethodnih 13 godina neumorno je radila kako bi se .ME brend razvio i izrastao u uspješnu priču ove industrije. Siguran sam da će i gospodin Has svojom ekspertizom dati doprinos rastu kompanije i uspjesima koji su pred nama.”

Tri partnerske kompanije – GoDedi (GoDaddy Inc) i Donats (Donuts Inc), sa svojim lokalnim partnerom, kompanijom ME-net, ostaju vjerne jednom od najuspješnijih crnogorskih javno-privatnih partnerstava, te očekuju nastavak poslovne saradnje sa Vladom Crne Gore na obostrani interes. Ukupan prihod državnog bužeta kroz ovo parterstvo, po raznim osnovama, na današnji dan iznosi oko 36.4 miliona eura, odnosno 47% prometa kompanije. Osim toga, kompanija je u prethodnih 13 godina poslovanja, kroz društveno odgovorne aktivnosti koje sprovodi u Crnoj Gori, uložila preko milion eura u dugoročne projekte namijenjene edukaciji i osnaživanju lokalne zajednice.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *