Bank of America izdala upozorenje o potencijalnom balonu na berzi

Dodajte komentar

Dok Bitcoin probija granicu od 50.000 američkih dolara, a Dow leti preko 30.000 poena, novi izvještaj Bank of America i EPFR Global otkriva da najnoviji rast tržišta može “sačekati korekcija“, izvještava Bloomberg.

Podaci BofA i EPFR Global otkirvaju su da je u dionice investirano čak 58 milijardi dolara između 3. i 10. februara, što ukazuje na nivo ekstremnog bikovskog rasta.
Rezultirajući sentiment na tržištu mogao bi “aktivirati signal za prodaju”, navodi se u bilješci stratega BofA, a prenosi Bloomberg.

Analitičarka Meghan Shue iz Wilmington Trusta rekla je u članku CNBC-a da izvještaj otkriva zabrinjavajući trend.
– “Ono što smo vidjeli iz tih podataka Banke Amerike su rekordni prilivi u američke veliku kompanije, kao i one iz tehnološkog sektora“, rekla je Shue.
– “Ali i dalje se premalo pažnje posvećuje sektorima za koja mislimo da nude bolji potencijal za budući povrat na uložena sredstva“, što implicira da i dalje pojedini sektori imaju prostora za rast.

U bilješci za CNBC-jev “Trading Nation”, ona je upozorila, “Novac dolazi sa margina i izgleda špekulativnije nego što je bio godinama.

Njezin savjet malim investitorima jeste da izbjegavaju kriptovalute, mim (meme) dionice i velike tehnološke kompanije i naravno, da upamte da svega 1% uspješnih dnevnih trgovaca ostvari uspjeh, te da bi dionice trebalo gledati kao dugoročnu investiciju.

Izvor

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *