Ovo su ljudi koji će voditi Stellantis

Dodajte komentar

Kompanija Stellantis imenovala je tim glavnih rukovodilaca, kao i devet posebnih odbora koji će se baviti učinkom i strategijom na nivou kompanije.

Glavni izvršni direktor kompanije Stellantis Carlos Tavares rekao da je tim spajanjem stvoren jedan od najvećih proizvođača koji će povećati prisustvo na tržištu.

Komapnija Stellantis formirala je posebne odbore: Strateško vijeće, Analiza poslovanja, Odbor za globalni program, Industrijski odbor, Odbor za alokacije, Odbor za regije, Odbor za brend, Analiza stila, Analiza brenda.

Tavares rekao je da imenovani tim izuzetno konkurentan, posvećen i dobro uravnotežen i da će iskoristiti svoje vještine i različita iskustva kako bi usmjerio Stellantis tako da postane izuzetna kompanija.

Rukovodioci PSA Grupe čine većinu rukovodećeg tima Stellantisa pod rukovodstvom izvršnog direktora Carlosa Tavaresa, iako će Mike Manley i Mark Stewart iz kompanije Fiat Chrysler Automobiles i dalje biti zaduženi za sjevernoameričko poslovanje kompanije.

Mark Stewart ostat će glavni direktor sjevernoameričke regije pod rukovodstvom Manleyja, bivšeg izvršnog direktora FCA-e, koji je sada šef Amerike.

Finansijski direktor FCA Richard Palmer biće glavni finansijski funkcioner Stellantisa.

Glavni direktor marketinga FCA Olivier Francois ostaće u toj ulozi u Stellantisu, uz to što će biti na čelu marki Fiat i Abarth.

Stellantis će imati dva šefa dizajna: FCA-in Ralph Gilles za Chrysler, Dodge, Jeep, Ram i Maserati, dok će PSA-ov Jean-Pierre Ploue nadzirati Abartha, Alfu Romeo, Citroen, DS, Lanciu, Opel, Peugeot i Vauxhall. Marka Fiat podijeliće se po regijama.

Tim Kuniskis vodiće Chrysler i Dodge. Mike Koval nastavit će na mjestu šefa Rama, a Christian Meunier ostaće zadužen za Jeep globalno. Jean-Philippe Imparato, koji je bio izvršni direktor PSA-ove marke Peugeot, sada je na čelu Alfa Romea.

“Kao automobilski veteran koji već 40 godina radi u ovoj industriji, osjećam se vrlo dobro s timom”, rekao je Tavares za Automotive News. “Mislim da imamo snažne karaktere, veliku količinu talenta i stručnosti, strastvene ljude, ljude koji razumiju da je Stellantis prilika koja se pruža jednom u životu.”

Izvor: Seebiz.eu

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *