Komercijalna i NLB radiće kao zasebne banke sve do pravnog spajanja

Dodajte komentar

Komercijalna Banka i NLB Banka Beograd nastaviće da rade kao zasebne banke sve do pravnog spajanja, sapštila je Komercijalna banka, čiji je odnedavno vlasnik slovenačka NLB Grupa.

U redovnom poslovanju Komercijalne banke sa klijentima, kratkoročno gledano, neće biti nikakvih promena i oni će neometano moći da koriste sve usluge, navodi se u saopštenju.

Klijenti će moći neometano da koriste sve usluge, a svi depoziti, krediti i računi ostaju aktivni pod istim uslovima.

„U predstojećim nedjeljama, na raspolaganju klijentima obje banke, kao i svima koji žele da postanu deo NLB porodice, biće obiman paket dobrodošlice, uključujući i besplatno korišćenje bankomata obe banke, kao i bankomata svih članica NLB Grupe“, navodi se u saopštenju.

Navode i da klijenti neće morati da mijenjanju mobilnu aplikaciju, Internet banku, kartice, te da će moći da nastave da koristite standardne usluge i postojeće kartice.

Najavljuju da će u narednim godinama klijentima ponuditi unaprijeđenu i napredniju mobilnu/web platformu, a o svim promjenama će ih blagovremeno obavijestiti.

Kada je riječ o tome da li će naknade za usluge u obje banke ostati iste ili će se promijeniti, u Komercijalnoj banci kažu da će do spajanja obje banke postepeno prilagođavati svoju cjenovnu politiku, tako da će biti potpuno usklađene pri spajanju.

Komercijalna banka je, navode, u potpunosti posvećena izgradnji moderne i digitalizovane banke, pa će nastojati da klijentima omogući da najveći dio poslova završe bez dolaska u banku.

Taj proces će, preciziraju, biti postepen, te će za određene usluge klijenti i dalje morati da dolaze u ekspozituru.

„U narednom periodu ćemo konstantno unapređivati kvalitet usluge i to posebno u domenu digitalizacije“, poručuju u saopštenju.

Ušteđevina klijenata će, napominju, i dalje biti sigurna i dodaju da je NLB najveća regionalna bankarska grupa koja je u potpunosti posvećena pružanju najkvalitetnijih usluga klijentima.

„Takođe smo jedan od vodećih investitora u našem regionu, i nastavićemo punu podršku srpskoj ekonomiji i rastu lokalnih kompanija i preduzeća“, navodi se u saopštenju.

Klijenti će imati mogućnost da, kako navode, miješaju i spajaju usluge i proizvode Komercijalne Banke i NLB Banke Beograd bez dodatnih troškova, uz prethodno otvaranje računa u sestrinskoj banci.

Najavljuju da su trenutno u pripremi određene pogodnosti za nove klijente, koji će u narednom periodu moći da otvore račun u sestrinskoj banci pod povoljnijim uslovima.

Na ovaj način će klijenti, kako objašnjavaju, moći da koristite sve usluge obe banke i moći će da odaberu najpovoljnije uslove različitih usluga i proizvoda obe banke.

Nakon spajanja, dodaju, računi klijenata će biti integrisani, i imaće samo jedan račun u integrisanoj banci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *