Kompanija Toyo Tires u Srbiji gradi fabriku od 382 miliona eura

Dodajte komentar

Generalni direktor korporacije “Toyo Tires” Takaši Šimicu izjavio je danas, na svečanosti polaganja kamena temeljca za fabriku guma japanske kompanije Toyo Tires u Inđiji, da će gradnja te fabrike biti završena do aprila 2022. godine.

Fabrika u Inđiji će do 2023. godine sa oko 560 srpskih radnika proizvoditi godišnje pet miliona Toyo guma, rekao je Šimicu obrativši se onlajn na svečanosti kojoj je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Pažljivo smo tražili lokaciju, konkurencija je bila veoma jaka i našli smo savršeno okruženje u Srbiji”, kazao je Šimicu.

Istakao je da će fabrika u Inđiji snabdijevati tržišta u Evropi, na Bliskom istoku, Africi i Sjevernoj Americi.

“Iako je ovo već osma fabrika kompanije Toyo, ona će imati veoma bitnu ulogu u unutar našeg globalnog lanca snabdijevanja”, naglasio je on.

Vučić je naglasio da je činjenica da je Japan izabrao Inđiju i Srbiju da u njoj gradi novu fabriku guma kompanije “Toyo tires” velika pobjeda ove države jer je obezbijedila investiciju vrijednu 382 miliona eura.

Šimicu je rekao da će se u fabrici u Srbiji koristiti najnovija tehnologiju i proizvoditi najkvalitetniji proizvodi po najkonkurentnijim cijenama, kao i na energetski efikasan način.

“Naš cilj je da prozvodimo gume, u potpunosti u skladu sa Toyo filozofijom koja podrazumijeva promovisanje lokalnog privrednog rasta i otvaranje novih radnih mjesta, uz smanjenje ugljeničnog otiska i uz pomoć novih tehnologija. Naš plan jeste da završimo sa izgradnjom fabrike u Srbji do aprila 2022. godine, kada proizvodnja treba i da počne”, rekao je.

On je dodao da su veoma zadovojni što mogu da otvore nova radna mjesta i pospješe privredni razvoj Srbije i Inđije.

“Unaprijed se radujemo danu kada ćemo moći da posjetimo Srbju i pridružimo vam se na proslavi proizvodnje naše prve gume ovdje”, naglasio je on.

Izvor: Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *