Montenegroberza: Promet u novembru 418 hiljada – 94,3 odsto manji nego u oktobru

Dodajte komentar

Ukupan promet na Montenegroberzi u novembru je iznosio 417,78 hiljada eura i bio je 94,39 odsto manji nego u oktobru.

„U poređenju sa novembrom prošle godine, promet je manji 98 odsto. Prosječan dnevni promet iznosio je 19,89 hiljada eura, a veći dio, odnosno 83 odsto, ostvaren je na slobodnom tržištu“, navodi se u Biltenu Montenegroberze.

U novembru je trgovano 21 dan i zaključena je 91 transakcija. Od ukupnog broja transakcija, 58 odsto je zaključeno na slobodnom tržištu.

„Trgovinom akcijama 26 kompanija, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je 406,79 hiljada eura prometa ili 97 odsto ukupnog, a zaključeno je 87 transakcija“, dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljena su tri posla.

Oko 84 odsto od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama Poslovno logističkog centra Morača, Solane “Bajo Sekulić”, Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Hipotekarne banke i Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Mimoza Tivat.

Najveći rast cijene u novembru od 68 odsto, zabilježile su akcije kompanije Mehanizacija i programat. Dionice emitenta Mješovito zabilježile su najveći pad vrijednosti, od 56 odsto.

Indeks MNSE10 pao je u novembru 2,3 odsto i posljednjeg dana trgovanja imao je vrijednost od 633,19 poena. MONEX je zabilježio rast od 0,58 odsto na 9.841,90 bodova.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija posljednjeg dana novembra iznosila je skoro 3,2 milijarde eura i bila je oko osam odsto manja u odnosu na isti period prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *