Uniqa imala jedan od najboljih kvartala u istoriji i značajno poboljšala finansijski rezultat

Dodajte komentar

Austrijska osiguravajuća grupa UNIQA gotovo je udvostučila svoj devetomjesečni finansijski rezultat na 124,9 miliona euraa u odnosu na treće tromjesečje 2019. godine, uprkos tome što je kompanija od januara do septembra morala isplatiti “više od 70 miliona euraa dodatnih osiguranja zbog prekida poslovanja i otkazanih događaja zbog COVID- 19 “.

Kombinovani odnos ostao je stabilan na 95,9%, dok je zarada prije oporezivanja iznosila 214 miliona eura (pad od -0,4% na međugodišnjem nivou): “EBT od 159 miliona eura ostvaren je samo u tri mjeseca od jula do septembra, čineći ovaj kvartal jednim od najuspješnijih u istoriji kompanije”.

Bruto zaračunate premije ostale su gotovo na nivou trećeg kvartala 2019: 4,09 milijardi eura, sa padom od -0,1% međugodišnje.
Prema vrstama osiguranja, zaračunate premije u osiguranju imovine i nesreća porasle su za 1,0% na 2,22 milijarde euraa, dok su u zdravstvenom osiguranju porasle za 3,2% na 882,8 miliona euraa. U životnim osiguranjima zaračunate premije smanjile su se za ukupno 5,3% na 983,8 miliona eura.

Po filijalama, u međunarodnom poslovanju, zaračunate premije smanjile su se za 3,9% međugodišnje na 1,12 milijarde eura, doprinoseći sa 27,6% ukupnoj premiji Grupe. Na austrijskom tržištu, bruto zaračunata premija UNIQA-e porasla je za 1,1% u odnosu na prošlu godinu, na 2,93 milijarde eura

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *