Suprotan smjer indeksa i veći promet obilježili sedmicu na Montenegroberzi

Dodajte komentar

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija MHCE10 pao je 0,22 odsto na 641,15 bodova, dok je MONEX porastao 0,8 odsto na 9.926,52 poena. Promet je iznosio 157,71 hiljadu eura i bio je 1,63 puta veći od prošlosedmičnog.

Realizovan je kroz 17 transakcija, a najveći udio u prometu imale su akcije Poslovno logističkog centra Morača, i to 95,11 odsto, prenijela je juče agencija Mina biznis. Rasle su akcije nikšićkog preduzeća Mehanizacija i programat 67,9 odsto na 1,4 eura. Trgovina akcijamatog preduzeća je obustavljena od petka do okončanja postupka javne ponude za preuzimanje.

-U skladu sarješenjem Komisije za tržište kapitala, Montenegroberza je obustavila trgovanja akcijama preduzeća Mehanizacija i programat tokom postupka javne ponude za preuzimanje od sticaoca, navodi se u obavještenju objavljenom na sajtu Montenegroberze.

Takođe, Montenegroberza je donijela i odluku o privremenom raspoređivanju akcija tog emitenta na segment za promatranje. Dionice Primorja Hotels&Reastaurants Tivat jačale su 20 odsto na 2,58 eura, a Crnogorskog telekoma 9,9 odsto na 1,11 eura. Akcije Solane “Bajo Sekulić” pale su 19,6 odsto na 1,72 eura, Luke Bar 5,5 odsto na 18,9 centi i Elektroprivrede (EPCG) 1,8 odsto na 2,75 eura. Oslabile su i dionice Jugopetrola 4,2 odsto na 8,6 eura.

Centralno klirinško depozitarno društvo (CKDD) donijelo odluku o prestanku uloge kastodi članu učesniku Invest banka Montenegro (IBM) u stečaju. Takođe, nikšićkom hotelsko-turističkom preduzeću (HTP) Onogoštu stečaju prestalo je u utorak članstvo u CKDD-u.

Iz Montenegroberze saopšteno je da je tom emitentu članstvo u CKDD-u prestalo na osnovu rješenja Privrednog suda o zaključenju stečaja i likvidaciji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *