Montenegro Airlines zaposlenima nudi otpremnine

Dodajte komentar

Državna kompanija Montenegro Airlines objavila je u četvrtak javni poziv zaposlenima za sporazumni prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine.

U dokumentu koji potpisuje izvršni direktor Vladimir Ristić, pozivaju se svi zainteresovani zaposleni, sa najmanje šest godina radnog staža, od kojih su poslednju radili kod ovog preduzeća, da preko arhive do 15. oktobra predaju zahtjev.

“Zaposleni može da ostvari pravo na neto otpremnine u visini od 50 odsto mjesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s tim da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog”, navodi se u dopisu.

Nacionalni avio-prevoznik objavio je i da zaposleni koji ispunjava uslove za odlazak u penziju, a ima 65 godina, može da ostvari pravo na neto iznos otpremnine do šest bruto-zarada.

“Visina bruto zarade određuje se kao prosječan iznos posljednje tri bruto zarade, koje su zaposlenom pripadale prije isplate otpremnine, isključujući bruto zaradu ostvarenu u mjesecima prekida rada za svakog zaposlenog pojedinačno”.

U pozivu piše da će najkasnije u roku od 15 dana od dana predaje zahtjeva direktor donijeti pojedinačne odluke.

Zaposleni u Montenegro Airlinesu, kojima radni odnos prestane sporazumno i ostvare pravo na otpremninu, neće moći narednih pet godina da se zaposle u ovoj kompaniji, ali ni u javnom sektoru i institucijama…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *