Za modernizaciju oba aerodroma blizu milion eura

Dodajte komentar

Aerodromi u Podgorici i Tivtu uskoro će biti preuređeni i modernizovani u pojedinim djelovima, kako bi se putnicima pružio što veći komfor i vremenom obezbijedilo više sredstava od neavijacijskih prihoda. U ovaj posao biće uloženo blizu milion eura, najavio je izvšni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

“Prioritet nam je bila bezbjednost putnika i vazduhoplova, pa su nam investicije bile okrenute ka modernizaciji opreme i tehnologije. Sada je vrijeme za unaprjeđenje komfora putnika. Aerodromi su prvi utisak svakog putnika koji dolazi u Crnu Goru, a borba za svakog gosta je već počela“, kazao je Orlandić.

On objašnjava da u biznis salone obje vazdušne luke dugo vremena nije ulagano, te da oni moraju zadovoljiti kriterijume visoke klijentele kojoj su namijenjeni. Zbog toga će u obnovu VIP salona na Aerodromu Podgorica biti uloženo oko 400.000 eura.

“Biznis salon je po Idejnom projektu zamišljen da koristi visinu same zgrade, tako da će biti napravljen na krovu postojećeg servisnog bloka smještenog u centralnom dijelu odlazećeg prostora Terminala. Salon bi trebalo da ima oko 135 kvadrata i oko 50-tak mjesta za sjedjenje“, pojašnjava Orlandić.

U prethodnoj godini, neavijacijski prihodi Aerodroma CG, u koje spadaju fri-šopovi, ugostiteljski objekati, izdavanje poslovnih prostora i reklamnih površina, predstavljali su osam odsto, odnosno 4,7 miliona eura, od ukupnih 35 miliona u prošloj godini.

“Za povećanje neavijacijskih prihoda neophodni su preduslovi, prvi od njih je veličina samih aerodroma. Nismo mogli napraviti restoran kad nema mjesta u putničkom terminalu, zato smo zadovoljni postojećim rješenjem koje će ga smjestiti iznad servisnih barova. Vremenom ćemo napraviti prostor i za neke druge sadržaje koji nedostaju kako bi povećali raznovrsnost ponude, a rješenja koja će ubrzo biti napravljena zadovoljavaju standarde u Evropi”, kazao je Orlandić.

Prostoru biznis salona pristupaće se uz pomoć stepeništra i lifta, te će biti dostupan i za lica sa invaliditetom. Postojeći prostor biznis salona bio bi pretvoren u koristan prostor odlazećeg prostora Terminala.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *