Trampova poslovna imperija pod lupom kriminalne istrage

Dodajte komentar

Poslovna imperija predsjednika SAD Donalda Trampa je pod lupom federalne kriminalne istrage.

Sudija saveznog suda je odbacio predsjednikov zahtjev da se odloži uvid u njegove poreske prijave koji je zahtijevao tužilac Menhetna u okviru istrage o građevinskim investicijama porodice Tramp, javlja Rojters.

Sudija saveznog suda Viktor Marero je donio ovu odluku samo dan nakon što je odbacio argumentaciju Trampovog pravnog tima, u kojoj se navodi da je preteran zahtjev okružnog tužioca da se organizuje saslušanje pred velikom porotom.

Sudija Marero je odbacio mogućnost odlganja poziva na saslušanje jer je Trampov pravni tim nedovoljno uvjerljivo argumentovao da će žalba koju su uložili biti uspješna, kao i da bi njegov dolazak na saslušanje mogao da nanese nepopravljivu štetu Trampovim interesima.

Suprotno svojim prethodnicima u Bijeloj kući, Tramp je odbio da bude transpranentan i predstavi američkoj javnosti svoju poresku prijavu.

Postupak protiv Trampa je pokrenut nakon otkrića da je američki predsjednik iz neprijavljenih, navodno sumnjivih finansijskih izvora, potplatio bivšu porno glumicu Stormi Danijel i bivšu Pelbojevu zečicu Keren Mekdugal, posle njihovih tvrdnji da su bile u seksualnoj vezi sa njim.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *