Hrvatska: Sezona već na 70 posto prošlogodišnjeg rezultata

Dodajte komentar
Dubrovnik

Prema prvim preliminarnim podacima sistema eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu avgusta (od 1. do 9. avgusta ) ostvareno više od miliona dolazaka i 7,2 miliona noćenja, što je oko 70 posto prošlogodišnjeg rezultata ostvarenog u istom razdoblju, javili su iz HTZ-a.

Dodaju kako je najviše noćenja u istom razdoblju ostvareno u Istri (1,7 miliona noćenja), na Kvarneru (1,4 miliona noćenja), u Splitsko-dalmatinskoj (1,3 miliona noćenja), Zadarskoj (1,3 miliona noćenja), Šibensko-kninskoj (578.000 noćenja), Dubrovačko-neretvanskoj (392.000 noćenja) i Ličko-senjskoj županiji (271.000 noćenja), prenosi Index.hr.

70 posto prošlogodišnjeg rezultata

“Nakon odličnog jula, u kojem smo ostvarili oko 60 posto prošlogodišnjeg rezultata, u avgustu bilježimo još bolje turističke trendove te se trenutno nalazimo na oko 70 posto prošlogodišnjeg rezultata. Tržišta koja su najbolje reagovala su teritorijalno bliža tržišta za koja su hrvatske destinacije lako dostupne i putnim pravcima, poput, recimo, Njemačke, Slovenije, Austrije, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske. Prema tim tržištima usmjerili smo i svoje promotivne i informativne kampanje cijelo vrijeme komunicirajući da je Hrvatska sigurna i dobro pripremljena turistička destinacija. Takođe, s povećanjem broja aviolinija intenzivirao se i turistički promet u južnim dijelovima Dalmacije”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako su, recimo, Dubrovnik i London trenutno povezani s 44 leta nedjeljno.

“Veoma je važno da se i dalje svi ponašamo odgovorno te da se pridržavamo propisanih epidemioloških mjera jer je to u ovom trenutku preduslov za ostvarivanje turističkog prometa u zemlji”, zaključio je direktor Staničić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *