Adidas izgubio 300 miliona eura uprkos porastu online trgovine

Dodajte komentar

Njemačka multinacionalna kompanija koja proizvodi sportsku opremu Adidas objelodanila je veliki gubitak u drugom kvartalu ove godine, tokom koje je kompanija zatvorila veliki broj prodavnica zbog pandemije korona virusa.

Prodaja se smanjila za 35 odsto, a kompanija je pretrpjela operativni gubitak od 333 miliona eura.

Svijetla tačka ovoj kompanija u toku pandemije bila je onlajn kupovina. Internet prodaja se gotovo udvostručila u ovom kvartalu, skočivši za čak 93 odsto i ona sada čini trećinu ukupnog poslovanja Adidasa.

Ukupna prodaja Adidasa pala je za 33 odsto. Ribok, Adidasova podružnica prošla je još gore. Prihodi su mu opali za 42 odsto, što je posljedica toga što je brend više izložen američkom tržištu.

Prodaja Adidas sportske opreme u Kini za drugi kvartal nije se značajno mijenjala, ali je rasla dvocifreno i maju i u junu.

Njemački brend sportske odjeće saopštio je da je oko 70 odsto prodavnica širom svijeta moralo da bude zatvoreno zbog pandemije, a pad je daleko veći u onima koje su se ponovo otvorile.

Očekuje se da će se u trećem kvartalu vratiti profitabilnost, pod pretpostavkom da nema većih zastoja, iako bi prodaja i dalje mogla biti u padu.

Izvor: BIZlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *