Gugl ulaže skoro milijardu dolara u ekonomski oporavak Italije

Dodajte komentar

Gugl će u narednih pet godina uložiti više od 900 miliona dolara kako bi pomogao Italiji u ekonomskom oporavku zbog krize izazvane koronavirusom, najavio je danas izvršni direktor Gugla Sundar Pičai, saznaje Breaking The News.

“Gugl je ponosan što je partner u ekonomskom oporavku Italije. Danas najavljujemo “Italia in Digitale”, novi plan za ubrzanje ekonomskog oporavka zemlje nudeći niz alata, obuke i partnerstva za podršku preduzećima i ljudima koji traže posao”, rekao je Pičai.

Kao dio ove inicijative Gugl će lansirati dva nova klaud sistema u Italiji, u saradnji sa telekomunikacionim dobavljačem TIM kako bi pomogli malim i srednjim preduzećima, kao i pojedincima u digitalizaciji.

Italija je jedna od teže pogođenih zemalja u Evropi, a koronom su najviše zahvaćeni ugostiteljstvo i smještaj, logistika, saobraćaj i trgovina.

Kao što je pokazao Italijanski statistički institut (ISTAT), krizom je pogođeno 34 odsto italijanske proizvodnje.

Takođe je obustavljena aktivnost i poslovanje 2,2 miliona preduzeća, što čini 49 odsto od ukupnog iznosa, pritom je i 65 odsto cjelokupnog izvoznog posla bilo zatvoreno

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *