Ford i Volkswagen ulaze u savez

Dodajte komentar

Volkswagen AG i Ford Motor Company najavili su prve formalne sporazume za formiranje alijanse koja će pomoći matičnim kompanijama da povećaju konkurentnost i bolje opslužuju kupce u ovom dobu brzih promjena u industriji.

Direktor Volkswagena, dr. Herbert Diess i izvršni direktor Forda Jim Hackett, potvrdili su da kompanije namjeravaju da razvijaju “ekonomska” vozila, tačnije kombije i srednje velike pick-up kamionete za globalna tržišta već od 2022. godine. Ova alijansa će postići značajne razmjere i efikasnost, te će omogućiti kompanijama da dijele ulaganja u arhitekture vozila koje pružaju različite mogućnosti i tehnologije.

Volkswagen i Ford procjenjuju da će komercijalna saradnja u razvoju ovih vozila donijeti poboljšane godišnje operativne rezultate prije oporezivanja već od 2023. godine.

Pored ovoga Volkswagen i Ford potpisali su memorandum istraživanju mogućnosti saradnje na razvoju autonomnih vozila, usluga mobilnosti i električnih vozila. Obijje kompanije su potvrdile da su otvorene za razmatranje dodatnih zajedničkih programa razvoja vozila u budućnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *