Vektra Montenegro traži poništenje poravnanja od 10,7 miliona

Dodajte komentar

Sutkinja Dijana Raičković zaključila je spor u kom Vektra Montenegro traži poništenje poravnanja koje je švajcarska banka NLB interfinans potpisala sa drugom kompanijom takođe u vlasništvu biznismena Dragana Brkovića Horizon logistic, sada u stečaju (HL). Odluka o tom i zahtjevu da se utvrdi da je Vektra ovaj dug izmirila prema banci, trebalo bi da bude poznata krajem juna.

Riječ je o sudskom poravnanju iz 2014. godine kojim je utvrđeno da je potraživanje banke prema HL od 10,7 miliona eura osnovano. Njime je utvrđeno i razlučno pravo banke na imovini u Baru na kojoj su upisali hipoteku zbog ovog duga. Advokat banke Petar Minić tražio je da sud odbaci oba tužbena zahtjeva ili da meritorno odluči i odbije ih kao neosnovane. Ranije je i zastupnik HL-a Marko Mišnić naveo da ne stoje navodi da je ovo poravnanje bilo nedozvoljeno, jer u momentu njegovog zaključenja plan reorganizacije nije bio potvrđen niti da Vektra ima pravni interes za pokretanje ovog spora.

Brković je prije dvadeset godina od republičkih fondova za razvoj i PIO i Zavoda za zapošljavanje kupila akcije Rumijatransa, a 2003. godine firma je promijenila ime u Horizon logisti i u stečaj otišla 2012. godine.

Pred Privrednim sudom je u toku i postupak za ponovno uvođenje stečaja u Vektri koje traži NLB Interfinans zbog 60 miliona eura duga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *