Herceg Novi će imati četiri nove plaže u Kumboru, Bijeloj i na Luštici

Dodajte komentar
Herceg Novi

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom izdaće u višegodišnji zakup dijelove morskog dobra na hercegnovskoj rivijeri radi izgradnje i korišćenja 4 nova kupališta.

Za njih će biti potrebni konzervatorski uslovi, s obzirom da su u zaštićenoj UNESCO zoni, elaborati uticaja i zaštite obalnog i morskog biodiverziteta. UT uslove za sve četiri lokacije izdao je Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi.

UO Morskog dobra usvojio je još sredinom novembra prošle godine Predlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za podnošenje ponuda za zakup obale za izgradnju novih kupališta prema planskim dokumentima. On je dostavljen MORT-u, odnosno Vladi i očekuje saglasnost.

Prva lokacija koja se izdaje na korišćenje od 30 godina su obala i plaža na lokaciji Obješenjak u Kumboru, dužine 135 m, površine 610 m2, sa pripadajućim akva prostorom. Ovaj dio obale daje se maksimalno u zakup/korišćenje na 30 godina. Rok realizacije je najviše 5 godina od zaključivanja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 1,10 e/m2.

Druga lokacija je u Bijeloj, obala uz donju ivicu lokalnog puta u dužini od 55 m i površine 33 kvadrata, sa pripadajućim akva prostorom. Plaža se izdaje na maksimalno 10 godina, a rok realizacije je najviše 3 godine od potpisivanja ugovora. Minimalna cijena zakupa je 1,10 e/m2.

Treća lokacija koja se nudi je u Bijeloj, obala i plaža uz donju ivicu lokalnog puta, u dužini od 80 m, površine 344 m2, sa pripadajućim akva prostorom. Izdaje su zakup na maskimalno 15 godina, a rok realizacije radova je 3 godine od zaključenja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 1,10 e/m2.

Četvrta lokacija koja će moći da se adaptira u kupalište je na Luštici – stjenovita obala u Vučjoj vali na otvorenom moru, u dužini od 250 m, površine 5.526 m/2, sa pripadajućim akva prostorom. Daje se u zakup maksimalno na 15 godina, a rok realizacije je najviše 3 godine od zaključenja ugovora. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 1,00 e/m2, prenosi eKapija.

Privremene lokacije daće se u zakup bez postavljenih objekata i infrastrukturne opremljenosti. Nakon izgradnje kupališta, ono se organizuje i oprema u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru i Uslovima za uređenje i opremanje kupališta koje izdaje Morsko dobro.

Predloženi investicioni program predstavlja jedan od kriterijuma za vrijednovanje ponuda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *