Domaćim proizvođačima omogućiti bolji položaj

Dodajte komentar

Predstavnici trgovina u Crnoj Gori treba da proizvođačima domaćih proizvoda obezbjede što je moguće bolji položaj, saopštila je potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović gostujući u Jutarnjem programu TVCG. Domaći proizvodi i treba da budu na cijeni jer će potrošači njihovom kupovinom podstaći razvoj zdravih proizvoda ali i crnogorsku ekonomiju, a situacija sa virusom korona samo je pokazala koliko je važno imati sopstvene proizvode.

Filipović je saopštila je da su domaći proizvođači u prilično nezavidnom položaju, te da tako ne bi smjelo da bude.

“Zato predstavnici trgovina treba da im obezbjede što je moguće bolji položaj. U brojnim zemljama domaći proizvodi su na cijeni i na taj način potrošači dobijaju domaće, svježije, proizvod iz svoga kraja, tradicije, običaja i kupovinom tih proizvoda oni pomažu svoju ekonomiju, plaćaju porez svojoj državi,” kazala je Filipović.

Filipović kaže da je aktuelna situacija sa virusom korona samo pokazala koliko je važno imati sopstvene proizvode.

Ona je istakla da su još ranije sproveli nekoliko projekata u saradnji sa ministarstvom poljoprivrede” domaći ukusi” “Najbolje iz Crne Gore”, “Kupujmo domaće”.

“Ja bih izdvojila crnogorski pršut, njeguški pršut, kolašinski linasti i pljevaljski sir, maslina, njeguški sir, šaran, ukljeva….brojni su domaći proizvodi,” navela je ona, dodajući da će sa intenzivnom promocijom domaće hrane obogatiti i turističku ponudu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *