Otvoren Park energije na Zabjelu, nova Mikro 020 lokacija

Dodajte komentar

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković, predsjednica UO Petrol Slovenija Nada Drobne Popović i direktor kompanije Petrol Crna Gora MNE, Jaka Hrastnik obišli su punionicu za električna vozila i zeleni kutak uređen u okviru projekta Mikro 020 u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu. Obilasku je prethodilo otvaranje novog prodajnog mjesta kompanije Petrol Crna Gora MNE na istoj lokaciji.

Vuković je u ime Glavnog grada čestitao kompaniji Petrol uspješnu realizaciju još jednog projekta u Podgorici.

“Grad je veoma ponosan na činjenicu da kompanija kakva je Petrol, za koju smo čuli da je ne samo lider u regionu kada je proizvodnja i promet naftnih derivata u pitanju, nego i lider u pogledu inovativnosti, kao kompanija koja se sve više bavi zelenim tehnologijama, prepoznala Glavni grad kao partnera u ovom i brojnim drugim projektima. Zahvaljujući ovoj investiciji u Podgorici danas imamo 15-ak novh radnih mjesta i uređenu zelenu površinu koji smo dizajnirali u okviru našeg projekta Mikro 020, a projekat realizovali uz podršku kompanije Petrol”, naveo je on.

Gradonačelnik je dodao da je jako važnmo što u Podgorici postoji super brza punionica za električne automobile, što je, prema njegovim riječima, opredjeljenje Glavnog garada kada je u pitanju promovisanje novih i modernih tehnologija, a sve u interesu zaštite životne sredine.

“U Glavnom gradu ćete imati pouzdanog partnera i za naredne investicione poduhvate i nadam se da je otvaranje ovog objekta danas novi podstrek za nastavak naše uspješne saradnje“, zaključio je gradonačelnik.

Direktor kompanije Petrol Crne Gore MNE Jaka Hrastnik poručio je da okruženi partnerima sa kojima razvijaju partnerske odnose, a vođeni interesima lokalne zajednice, danas u saradnji sa Glavnim gradom otvaraju Park energije, kako bi, kako je dodao, njihova misija živjela u svojoj punoći.

“Osim u oblasti maloprodaje, perspektivu razvoja kompanije u Crnoj Gori vidimo i u sektoru energetike i energetskih rješenja. S ponosom ističemo da u Crnoj Gori i regionu, poštujući najviše standarde u poslovanju, možemo bolje, drugačije, u saglasnosti s prirodom i možemo zajedno“, zaključio je on.

Podsjećamo, zeleni kutak u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu, koji će nositi naziv Park energije, jedna je od mikro lokacija uređenih u okviru projekta Mikro 020, na inicijativu kompanije PETROL Crna Gora MNE, zahvaljujući donaciji kompanije u vidu materijala i radova, kao i radovima gradskog preduzeća Zelenilo.

Zelenilo je zasadilo 27 stabala crnog bora i bijelog duda, 352 žbuna i 4.800 lukovica, a tepih travnjak je postavljen na 286 kvadratnih metara. Ugrađen je i hidro sistem za navodnjavanje, klupe i kante za otpatke. Prethodno, radilo se na raščišćavanju terena oko parcele, uklanjanju samoniklog rastinja, košenju, orezivanju drveća i nasipanju treseta.

Idejnim rješenjem, koje je preko Saveza arhitekata Crne Gore izradio Veljko Vulanović, zidovi u parku su predviđeni za oslikavanje muralima, što će se realizovati u nekoj od kasnijih faza projekta. Rješenjem je takođe predviđena i pozicija za postavljanje skulpture, odnosno umjetničke instalacije.

Kompanija Petrol realizacijom ovog projekta pridružila se grupi odgovornih kompanija koje zajedno sa nadležnim službama Glavnog grada doprinose oplemenjavanju, uređenju i revitalizaciji javnih zelenih površina u našem gradu.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *