Najveća hrvatsku banku napustilo pola uprave

Dodajte komentar

Najveća hrvatsku banku s četvrtinom tržišnog udjela, Zagrebačku banku, napustilo je pola uprave. Banka, međutim, ćuti kao što otvara prostor za glasine, strah i dezinformacije, ocijenjeno je u kolumni novinara portala Poslovni.hr.

Kako se navodi, najprije je otišao Miljenko Živaljić s čelne pozicije Zagrebačke banke, a u utorak je Uprava ostala bez još dva člana.

Glavni čovjek zadužen za maloprodaju odlazi iz banke već 1. marta, dok menadžer pod čijom je ingerencijom bilo korporativno, investiciono i privatno bankarstvo odlazi 1. aprila.

Zagrebačka banka je članica Grupe UniCredit u Hrvatskoj.

U tekstu se podsjeća na pisanje Nacionala od prethodnog dana koji kaže da je centralna banka Hrvatske otkrila “velike propuste u poslovanju, brojne sumnjive transfere ruskog novca i ogromne uplate bez ikakvih provjera”.

Navodi se da i da je kompanija prošle godine zabilježila lošiji rezultat zbog većih rezervacija. Poslovni.hr piše i da su navodno sunjive i neke uplate kompanijama penzionisanog generala Vojske Hrvatske Ivana Čermaka koji je optužen za ratne zločine nad krajiškim Srbima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *