Do kojih destinacija sa crnogorskih aerodroma lete low cost avio-kompanije

Dodajte komentar

Sa dva međunarodna aerodroma u Crnoj Gori stanovnici imaju mogućnost direktno da putuju na 28 destinacija sa low cost kompanijama. Ka crnogorskim aerodromima u 2019. godini saobraćalo je 11 niskotarifnih avio-prevoznika u redovnom cjelogodišnjem i sezonskom saobraćaju. Uglavnom se radi o destinacijama u Evropi, koje su isplative avio-kompanijama. Podgorički aerodrom niskobudžetnim kompanijama povezuje Glavni grad sa 18 evropskih gradova dok sa tivatskog aerodroma na ovaj način možemo putovati na 10 destinacija.

Sa Aerodroma Podgorica saobraćaju sljedeći low cost-eri:

Ryanair – Brisel, London, Berlin, Bolonja, Barselona, Stokholm, sezonski Vroclav

U ovoj godini, pored navedenih, otvaraju nove linije od/do Dublina, Krakova i Poznana dok ce linija prema Stokholmu biti obustavljena iz razloga koje je kompanija već objelodanila javnosti.

Wizz Air – Memingem, Budimpešta, Milano, Katovice (sezonski), a od jula 2020. počinje linija Beč – Podgorica.

Laudamotion – Linija Štutgart koja je cjelogodišnja.

Smartwings – Prag, Brno, Ostrava, Pariz, Lion, Nant – saobraća se tokom ljetnje sezone.

Sa Aerodroma Tivat saobraćaju sljedeći low cost-eri:

Easy Jet – Mančester, London, Ženeva – svi u toku ljetnje sezone.

Pobeda – Moskva, cjelogodišnji saobraćaj.

Smartwings – Lile – ljetnja sezona.

Transavia France – Pariz – ljetnja sezona.

Eurowings – Dizeldorf – ljetnja sezona.

Norwegian International – Helsinki – ljetnja sezona.

Norwegian Air Shutle – Oslo – dio ljetnje sezone i Flydubai – Dubai – dio ljetnje sezone.

Iz Aerodroma Crne Gore kazali su za naš portal da je prije dva dana, 23.02.2020. obavljen prvi let avikopanije Ryanair na liniji Krakov-Podgorica, sa velikom popunjenošću putnika. (Avion je sletio sa 173 putnika, u odlasku ih je bilo 123). Sa ovom destinacijom ćemo biti povezani nedeljom i srijedom sve do 31. marta a nakon toga, kada počne ljetnja sezona, utorkom i subotom.

“Mreža letova low-cost kompanija se konsantno širi što omogućava većem broju ljudi iz inostranstva da posjete Crnu Goru po povoljnim cijenama prevoza, kao i našim građanima da po pristupačnim uslovima posjećuju evropske destinacije. Osim direktnog priliva u državni budžet i razvoja Crne Gore kao turističke destinacije, ovo nam je posebno važno jer cijenimo da su putovanja put do ličnog i profesionalnog prosperiteta”, kazali su iz Aerodroma CG.

Kako dodaju, jedan od najvećih uspjeha menadžmenta Aerodroma Crne Gore, ostvaren uz podršku Vlade Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije – jeste saradnja sa niskobudžetnim aviokompanijama.

“Proaktivnim prisupom i stalnim naporom da se privuku low coster-i ka Crnoj Gori, uspjeli smo da ostvarimo saradnju sa čak 11 niskobudžetnih aviokompanija. Napominjemo takođe da smo na ovaj način povezali Crnu Goru sa 29 destinacija, a ponosni smo na činjenicu da prema našim aerodromima saobraćaju tri najveća evropska low cost-era: Ryanair, Wizzair i Easyjet i to ka deset destinacija tokom cijele godine i 7 destinacija u toku ljetnje sezone. Samo u poslednje tri godine, sa low cost i ostalim avio prevoznicima, naša zemlja je povezana sa 35 novih destinacija, od ukupno 70. Kada sagledamo broj niskobudžetnih i ostalih aviokompanija koje opslužuju crnogorski aerodromi, dolazimo do podatka da sarađujemo sa 51 kompanijom”, zaključuju iz Aerodroma CG.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *